LUNA 2.0 Mula Menjadi Rebutan Kelompok Whale? Harga LUNA Melonjak Tinggi!

723

Harga Terra (LUNA) melonjak melebihi 25% secara tiba-tiba pada hari Rabu untuk mencecah paras tertinggi $3.08 sebelum jatuh ke paras $2.73 seunit. Lonjakan harga tersebut berlaku apabila LUNA menjadi pilihan kripto pemegang teratas dalam kalangan 100 paus Ethereum teratas dari segi US dolar.

Menurut WhaleStats, Terra (LUNA) Token dan Wormhole Flips Staked ETH (stETH) telah menjadi pegangan terbesar dalam dolar di antara 100 paus Ethereum teratas.

Token Luna menyumbang 25.06% daripada jumlah pegangan semua token, tidak termasuk ETH. Jumlah nilai wormhole LUNA yang dipegang oleh 100 paus Ethereum teratas adalah hampir $820 juta. Token itu malah mengatasi pegangan USDC dan USDT bagi 100 paus teratas.

Token itu membawa perhimpunan kepada token Terra (LUNA) kerana kelompok Whale menggunakan token protokol kebolehoperasian Wormhole untuk keluar dari kecairan. Harga Terra (LUNA) melonjak ke paras tertinggi $3.08 dan jumlah dagangan mencecah hampir 150% dalam beberapa jam yang lalu.

Walau bagaimanapun, token wormhole LUNA telah ditukar kepada Ethereum (ETH), USDC, USDT dan Bone ShibaSwap (BONE). Oleh itu, momentum menaik boleh dilihat dalam harga ETH dan BONE, meningkat lebih 1% dan 10% dalam beberapa jam yang lalu.

Selain itu, perbualan antara Terra Classic LUNC DAO dan Bull.BnB mededahkan bahawa kelompok Whale sebagai sebab sebenar di sebalik pam harga LUNA. Kelompok Whale telah membuat keuntungan pada harga $7 iaitu pada bulan lepas. Terkini, kelompok tersebut cuba untuk keluar dari kecairan.

Sementara itu, ikan paus dan peniaga juga telah keluar dari TerraClassicUSD (USTC), dengan harga turun lebih 17% dalam tempoh 24 jam yang lalu. Harga Terra Classic (LUNC) juga berada di bawah tekanan menjelang data CPI A.S. dan indeks dolar A.S. (DXY) meningkat lebih tinggi. Harga LUNC didagangkan pada $0.00028.

LUNC DAO dan Bull.BnB bersetuju bahawa LUNA dan LUNC adalah komuniti yang berbeza. Komuniti Terra Classic tidak mempercayai LUNA atau Do Kwon.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat