Mengagumkan! Solana (SOL) Melonjak Lebih 28%, Bakal Cipta ATH Terbaru!

480

Solana (SOL) terus melakar rekod terbaik apabila semalam mencatatkan lonjakan harga lebih 28%, meletakkan koin ini di kedudukan ke-11 berdasarkan CoinMarketCap.

Berbeza dengan rangkaian lain, Solana mengaplikasikan dua mekanisme konsensus: Proof-of-History (PoH) dan Proof-of -Stake (PoS), menyebabkan ia mampu memproses 50,000 transaksi per saat. Tidak mustahil mereka mampu mencapai 710,000 transaksi per saat pada masa akan datang.

Penganalisis berpendapat nilai SOL akan terus meningkat, sekaligus mencatatkan paras tertinggi sepanjang masa (ATH) terbaru dalam masa terdekat.

Sebagai rekod, ATH semasa SOL ialah $58.39 pada Mei lalu.

Dua faktor yang mendorong pergerakan positif SOL boleh dilihat ketika Mango Markets Decentralized Exchange (DEX) berjaya mengumpul dana berjumlah $70 juta dalam penjualan token pada 11 Ogos untuk projek dana insurans decentralized autonomous organization (DAO) yang berfungsi sebagai sokongan terhadap peminjam di platform jika berlaku perkara yang tidak diingini.

Selain itu, penerapan ekosistem SOL dengan kehadiran Wormhole, sambungan yang membenarkan rangkaian seperti Solana, Ethereum, Terra, dan Binance Smart Chain saling berhubung antara satu sama lain.

Komuniti Solana semestinya teruja dengan perkembangan ini. Salah seorang pelabur kripto, Adam Cochran menyifatkan rangkaian ini berpotensi untuk menjadi ‘top3-5 project’ dan mampu menyokong pertumbuhan Ethereum (ETH) untuk jangka panjang.

Ketika penulisan, SOL didagangkan pada harga $55.77 dengan peningkatan hampir 24% dalam tempoh 24 jam. Manakala, jumlah bekalan kitaran semasa token telah mencapai jumlah 286.3 juta SOL.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat