Neo (NEO) Bakal Kuasai Generasi Internet Yang Seterusnya?

274

Neo sebuah ekosistem blockchain yang paling lengkap untuk membina aplikasi yang tidak berpusat (DApp), serta mempunyai matlamat untuk menjadi asas bagi generasi internet yang seterusnya.

Neo dipercayai sebagai blockchain awam pertama China yang dilancarkan pada Februari 2014 oleh Da Hongfei dan Erik Zhang.

Pasukan di sebalik projek ini telah mengendalikan inisiatif ‘EcoBoost’ yang direka untuk menggalakkan orang ramai membina aplikasi yang tidak berpusat (DApp) dan kontrak pintar melalui blockchain, yang sering disamakan dengan rangkaian Ethereum Versi China.

Menariknya, platform ini telah melancarkan Neo 3.0 bagi meningkatkan keselamatan rangkaian dan membolehkan lebih banyak transaksi diproses dalam beberapa saat.

Mari teliti carta pergerakan semasa harga NEO/USDT.

Menurut rekod pergerakan harga semasa, Neo telah mencatatkan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) di paras harga $196.85 pada 15 Januari 2018 dan masih belum ditembusi lagi paras rintangan tersebut.

Pada pembukaan pasaran diawal Januari 2021, Neo telah membuat lonjakan hampir 900% sehingga ke paras ketinggian $141 pada 7 Mei 2021 tetapi malangnya gagal untuk mencatatkan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaru.

Hal itu disebabkan kesan daripada kejatuhan harga Bitcoin (BTC) sehingga menjunam ke paras sokongan sekitar $40.

Untuk jangkaan seterusnya, jika pergerakan harga dapat menembusi zon SBR (support become resistance) sekitar $60, pergerakan harga bakal menguji paras SBR (support become resistance) sekitar harga $80 terlebih dahulu sebelum meneruskan kenaikan ke zon SBR yang seterusnya.

Namun jika pergerakan harga NEO mempamerkan corak penurunan, paras support $40-$45 yang pernah dicecah sebelum ini bakal diuji sekali lagi dan bakal menjadi pemerhatian para pelabur.

Sewaktu penulisan, NEO/USDT didagangkan sekitar $52, melonjak  lebih $8% dalam tempoh 24 jam. Koin itu kini berada di kedudukan ke-30 dengan had pasaran langsung lebih $3.7 bilion.

Lihat gambar carta matawang kripto NEO/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat