Parah! Justin Sun Sahkan Pengurangan Pekerjaan Sebanyak 20% di Huobi

677

Dalam usaha untuk mengharungi kegawatan yang belum pernah berlaku dalam pasaran, Huobi terpaksa akur dengan terpaksa ambil langkah untuk mengurangkan pekerjaan. Bursa kripto itu merancang untuk memberhentikan kira-kira 20% kakitangannya, satu langkah yang disahkan oleh pengasas Tron dan ahli lembaga penasihat global Huobi – Justin Sun.

Pengesahan itu datang beberapa jam selepas Sun mengurangkan kebimbangan pelabur dan meminta masyarakat untuk mengabaikan FUD.

Impak yang tercetus disebabkan oleh bursa FTX telah mengheret beberapa syarikat sejak beberapa minggu lalu ke arah kemerosotan. Baru-baru ini, spekulasi mengenai pemberhentian kerja Huobi dan masalah dalaman telah mendorong pengeluaran yang ketara oleh pelabur. Berdasarkan data, Huobi merekodkan aliran keluar lebih daripada $85 juta dalam tempoh 24 jam yang lalu sahaja, menjadikan aliran keluar mingguannya kepada hampir $136 juta.

Dalam menangani khabar angin ini, Sun tampil beri penjelasan. Kata beliau “abaikan FUD dan terus memebina. Dengan kekal setia pada misi kami, melabur dalam teknologi dan keselamatan, dan mendengar pengguna kami, kami dapat menyediakan platform yang dipercayai dan boleh dipercayai untuk pengguna kami membeli, menjual dan berdagang mata wang kripto.”

Sun sebelum ini menepis khabar angin mengenai pemberhentian beramai-ramai di Huobi selepas wartawan China Colin Wu mendakwa bahawa bursa itu sedang berusaha untuk membatalkan semua bonus akhir tahun di tengah-tengah kemerosotan industri yang berterusan.

Bukti rizab Huobi yang dikeluarkan baru-baru ini mendedahkan bahawa pertukaran kripto paling bergantung pada tokennya sendiri untuk rizabnya. Caue Oliveria, salah seorang penganalisis pengarang CryptoQuant, mendedahkan bahawa sekitar 44.36% rizab dalam HT dan ini dilihat berisiko.
Peruntukan stablecoin yang rendah adalah satu lagi bendera merah. kata Oliveria.

“Berdasarkan data yang dikumpul oleh CryptoQuant, sekitar 44.36% daripada modalnya diperuntukkan dalam HT, token sendiri yang dikeluarkan oleh platform. Risiko jenis ini boleh memberi tekanan kepada kemampanan platform jika mereka mempunyai pengeluaran yang tinggi seperti yang mereka lakukan pada FTX.”

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat