Paras Dagangan BTC $23K Jadi Titik Penting! Kemanakah Hala Tuju BTC Menjelang Kenyataan FOMC?

865

Bitcoin mengalami sedikit turun naik semalam berikutan pengumuman KDNK AS namun masih kekal pada paras penting iaitu sekitar $23,000 buat masa ini.

Kebanyakan altcoin lebih tenang pada hari ini, dengan ETH, SOL dan XRP menjejak semula paras bawah dengan sedikit. MATIC dan LEO, bagaimanapun, berada dalam keadaan baik.

Kenaikan harga Bitcoin sejak awal tahun telah mengubah sentimen keseluruhan dalam industri, yang ditunjukkan oleh Indeks Ketakutan dan Ketamakan. Metrik itu masuk ke wilayah ‘ketamakan’ hari ini buat kali pertama dalam hampir setahun.

Ini berlaku apabila mata wang kripto BTC mula melonjak sebanyak kira-kira 40% dalam empat minggu. Kemuncak lonjakan awal tahun 2023 datang awal minggu ini apabila BTC melonjak kepada $23,800. Ini menjadi tanda harga tertinggi sejak September tahun lalu.

Walau bagaimanapun, bitcoin gagal meneruskan lonjakan ke atas dan menjejaki semula ke paras dagangan $23,000. Pemain pasaran tertumpu kepada AS kerana data KDNK terkini hampir keluar. Ekonomi terbesar dunia itu mengatasi jangkaan yang mencatatkan kenaikan 2.9% untuk suku terakhir 2022.

Pada mulanya, BTC kekal tenang tetapi susut sebanyak $500 satu jam kemudian. Namun begitu, ia melonjak kepada paras menghampiri paras $23,000 setakat ini, yang merupakan tahap yang sangat penting untuk prestasi harga jangka pendeknya.

Altcoin juga telah meningkat dengan baik sejak awal tahun ini. Walau bagaimanapun, kebanyakannya telah tenang pada skala harian sekarang, malah dengan beberapa anjakan seperti ETH, SOL dan XRP. Semua ini turun sehingga 2%.

Binance Coin kekal melebihi $300 selepas kenaikan harian yang kecil. Cardano, Polkadot, dan Tron juga sedikit dalam paras warna hijau. Walau bagaimanapun, mata wang kripto asli Polygon telah melonjak paling banyak. MATIC telah menambah lebih 8% dalam sehari dan berdagang melebihi $1. LEO ialah satu lagi untung ketara, melonjak sebanyak 8% kepada $3.8. Chainlink dan ApeCoin mengikutinya, kedua-duanya meningkat sebanyak 5%.

Paras pasaran kripto agak tenang hari ini, dengan jumlah pasaran hampir $1.050 trilion.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat