Pasaran Cuba Pertahankan Paras $63K! Apakah Yang Terjadi Pada BTC?

255

Harga Bitcoin tidak dapat mengekalkan momentum bullish semalam, dan kini para pembeli cuba mempertahankan paras $63K. Pasaran mata wang kripto yang lebih luas juga berada dalam keadaan pengukuhan, dan menarik untuk melihat arah seterusnya.

Harga Bitcoin setakat ini tidak dapat mengekalkan kedudukannya di atas $63K dan kini telah kehilangan paras ini, dan didagangkan sekitar $62,800.

Pada ketika ini, BTC mencatatkan penurunan sekitar 0.3% dalam tempoh 24 jam yang lalu tetapi masih naik 3.2% sepanjang minggu lepas.

Seperti yang dimaklumkan sebelum ini bahawa kerajaan Jerman memindahkan BTC bernilai hampir $100 juta ke bursa kripto, seakan memberi isyarat untuk menjual pegangan tersebut. Ini mungkin telah memainkan peranan dalam menjadi faktor penyusutan harga mata wang kripto untuk memanfaatkan kenaikan dan menghasilkan trend menaik yang lebih kuat.

Waima begitu, penganalisis tetap optimis bahawa bulan Julai akan menjadi bulan yang positif kerana ini telah menjadi corak sejarah selepas penurunan pada bulan Jun.

Kebanyakan altcoin bermodal pasaran yang besar juga berada dalam keadaan pengukuhan. Hanya sebilangan kecil yang mencatatkan pergerakan yang lebih ketara.

Sebagai contoh, AVAX turun 5.6%, UNI turun 3.05% dan ini adalah prestasi terburuk daripada mata wang kripto altcoin bermodal pasaran besar. Sebaliknya, TON berjaya meningkat sebanyak 4%, manakala ADA mencatatkan kenaikan 2.6%.

Altcoin selebihnya berdagang hampir mendatar pada hari ini. Pasaran  melihat ini adalah tempoh kestabilan relatif dalam pasaran, dan tidak banyak kategori yang menunjukkan prestasi di luar kebiasaan.

Namun demikian, menarik untuk melihat sama ada pasaran akan bergerak ke arah kenaikan berikutan kenaikan harga baru-baru ini atau akan berlakunya pembetulan harga?

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat