Pasaran Hadapan Saham Terkesan Berikutan Data ADP Bulan Jun, Ini Perkara Perlu Diketahui “Trader”!

241

Pasaran saham niaga hadapan pada hari Khamis jatuh selepas data pekerjaan yang lebih baik daripada jangkaan meningkatkan kebimbangan pelabur mengenai prospek kadar faedah.

Purata Perindustrian Dow Jones niaga hadapan kehilangan 256 mata, atau 0.7%. S&P 500 dan Nasdaq-100 niaga hadapan jatuh 0.7% dan 0.8%, masing-masing.

Pekerjaan sektor swasta meningkat sebanyak 497,000 pada Jun, berdasarkan data daripada firma pemprosesan gaji ADP. Itu lebih daripada dua kali ganda anggaran konsensus 220,000 Dow Jones dan juga jauh lebih baik daripada kenaikan 267,000 yang disemak ke bawah yang dilihat pada bulan Mei. Jun menyaksikan peningkatan bulanan terbesar sejak Julai 2022.

Data ADP, yang selalunya tidak boleh dipercayai dan lebih tidak menentu daripada data pekerjaan lain, datang lebih awal daripada laporan NFP hari Jumaat. Pakar ekonomi menjangkakan 240,000 dalam data NFP bagi bulan lepas, susut daripada 339,000 pekerjaan ditambah pada Mei, berdasarkan Dow Jones.

Walau bagaimanapun, pemain pasaran kini mungkin menjangkakan jumlah yang lebih tinggi akan mendorong the Fed meneruskan kempen menaikkan kadar faedah. Bank pusat seterusnya bakal memutuskan keputusan kadar faedah pada 26 Julai.

JetBlue Airways merosot lebih daripada 1% dalam prapasaran selepas syarikat itu mengumumkan ia akan menamatkan perkongsiannya di timur laut A.S. dengan American Airlines untuk memberi tumpuan kepada Spirit Airlines. Saham Amerika bergerak hampir 1% lebih rendah, manakala Spirit menambah lebih daripada 2%.

Indeks utama mencatatkan kerugian sederhana. Wall Street menyemak minit mesyuarat dasar Rizab Persekutuan Jun, yang menunjukkan bahawa kebanyakan pegawai akan menyokong lebih banyak kenaikan di hadapan.

Peniaga menetapkan harga dalam hampir 89% peluang kenaikan pada mesyuarat bank pusat bulan ini, berdasarkan alat FedWatch CME Group.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat