Pasaran Kripto Sudah Mula Panas! Situasi Terkini Buatkan Pasaran Optimis

67

Bitcoin terus menambah nilai secara beransur-ansur dan mencatatkan paras tertinggi bulanan baru pada paras harga lebih $17,500. Kebanyakan altcoin juga didagangkan hijau dengan diterajui oleh peningkatan 4% bagi mata wang kripto Ripple.

Permulaan tahun ini dilihat agak menguntungkan untuk mata wang kripto utama kerana ia didagangkan sekitar $16,500 pada 1 Januari dan kemudian menghampiri $17,000 menjelang akhir minggu pertama. Walaupun dihimpit dengan sentimen negatif, ia tidak menghentikan mata wang kripto untuk melonjak lebih tinggi pada minggu ini.

Harga BTC setakat ini masih belum tersungkur sejak menuntut semula paras $17,000. Sebaliknya, ia didagangkan beberapa ratus dolar di atasnya dalam beberapa hari akan datang sebelum ia melonjak lebih tinggi dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Ini mengakibatkan kenaikan harga kepada paras dagangan $17,500 buat kali pertama sejak 16 Disember sebelum berundur kepada paras dagangan $17,429.80. Walaupun menjejaki semula paras $17,500,permodalan pasarannya melebihi $335 bilion.

Penguasaan Bitcoin ke atas altcoin adalah sehingga 39.2%. Ini bermakna ia meningkat sebanyak 0.2% sejak itu tetapi turun hampir 1% pada minggu lalu atau lebih.

Dengan ini altcoin dilihat lebih menarik perhatian pasaran sejak awal tahun, terbukti daripada penguasaan BTC yang semakin mengecil. Solana dan Cardano berada di barisan hadapan dalam kenaikan terbaru, kedua-duanya melonjak ke paras tertinggi berbilang bulan.

Kebanyakan altcoin kini lebih tenang, dengan peningkatan harian yang kecil. Ethereum melebihi $1,300, walaupun terdapat beberapa cadangan bahawa ETH boleh turun tidak lama lagi sebelum kemas kini Shanghai.

Binance Coin, Dogecoin, Polygon, OKB dan Litecoin telah meningkat sehingga 2% dalam sehari. Ripple telah menambah nilai terbanyak dalam tempoh 24 jam yang lalu. XRP telah melonjak sebanyak kira-kira 5% dan berada hampir kepada $0.37. Secara keseluruhan, walau bagaimanapun, had pasaran kripto masih stabil pada paras melebihi $850 bilion.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat