Pasaran Kripto Tidak Menentu! Ini 3 Paras Sokongan Ini Yang Menjadi Perhatian Utama Para “Trader”

353

Rangkaian Bitcoin didapati semakin mendapat tempat pada tahun ini berbanding akhir tahun 2022. Waima begitu baru-baru ini pergerakan harga cuba melepasi paras dagangan $30K beberapa kali tetapi gagal dan akhir bulan Mei melakukan penurunan tajam. Dengan keadaannya yang tidak stabil sejak pertengahan Mac, kebimbangan mengenai kemungkinan sasaran penurunan yang menjangkau ke arah $20,000 telah muncul.

Walaupun terdapat beberapa tanda yang menggalakkan dalam beberapa bulan kebelakangan ini, penurunan terbaru Bitcoin mengheret harganya di bawah $27,000 sebelum didagangkan pada paras $27,153.81.

Memandangkan mata wang kripto terbesar di dunia kekal terperangkap dalam julat yang sempit di bawah $30k, Glassnode memerhatikan bahawa harga spot kekal berdekatan dengan tiga tahap harga yang ketara yang menjadi paras sokongan.

Beberapa paras sokongan yang perlu diperhatikan ialah $26,000, $25,300 (Harga Realisasi Dilaraskan), $26,300 (200 WMA). Menurut analisis Glassnode, ketinggian yang berterusan di atas kawasan sokongan penting ini boleh dianggap sebagai tanda yang membina. Sebaliknya, penurunan harga Bitcoin di bawah paras utama akan menyimpulkan kelemahan dalam arah aliran.

Data terkini muncul selepas pengasas bersama platform analitik kripto, Negentropic menganggarkan bahawa BTC tidak lama lagi akan mencapai bahagian bawahnya dan seterusnya bertukar positif.

Selain itu, keyakinan di kalangan pemegang BTC sedia ada didapati “sangat tinggi.” Trend sedemikian boleh dikira sebagai kenaikan harga, walaupun pertumbuhan perlahan pada suku ini. Ini kerana trend sedemikian berpotensi menandakan pelabur menganggap keadaan pasaran semasa sebagai satu peluang.

FOMC dilihat berkemungkinan membuktikan pemangkin utama yang akan memacu harga Bitcoin.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat