Pelabur Theta (THETA) Hilang Pening Kepala!

509

Meneliti pasaran di penghujung minggu, pagi ini dapat dilihat pasaran kripto masih lagi menunjukkan pergerakan yang lemah, susulan ciapan terbaru Elon Musk mengenai Bitcoin.

Menjadi tumpuan, Theta antara yang mempamerkan pergerakan yang positif dengan kenaikan lebih 50% pada awal Jun 2021.

Hal itu didorong oleh projek yang baru dilancarkan Theta iaitu ‘Mainnet 3.0’ yang pernah dijanjikan Mac lalu.

Tujuan utama projek ini adalah memperkenalkan pembakaran ‘utility token’ di rangkaian Theta iaitu TFUEL, di mana Elite Edge Nodes akan membakar sekurang-kurangnya 25% daripada setiap pembayaran TFUEL dalam rangkaian.

Menarik jika dilihat carta pergerakan harga bagi THETA/USDT.

Pada carta pergerakan harga THETA/USDT, dapat dilihat bahawa paras zon SBR (support become resistance) sekitar $9.5 sedang diuji selepas corak kenaikan harga dipamerkan.

Menurut jangkaan penganalisis, sekiranya pergerakan harga THETA berjaya menembusi paras rintangan $9.5 tersebut, sasaran seterusnya adalah menuju zon SBR (support become resistance) sekitar $11 sebelum membuat kenaikan ke paras yang lebih tinggi.

Untuk kenaikan lebih tinggi, harga bakal menuju ke paras resistance $13 dan berkemungkinan akan mencapai paras harga ketinggian sekitar $14.5.

Namun, jika harga terus membuat penurunan ke paras harga yang lebih rendah, zon SBR (support become resistance) sekitar harga $8-$9 bakal diuji dan bakal menjadi tumpuan pelabur untuk jangkaan membuat rebound atau terus mengekalkan trend bearish.

Menyaksikan kenaikan lebih 20% dalam tempoh 24 jam terakhir, Theta kini berada dikedudukan ke-17 carta dengan jumlah dagangan 24 jam mencecah $737,271,172.

Lihat gambar carta matawang kripto THETA/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat