Pembangunan PUNDIX Tampil Berbeza Berbanding Kripto Lain

193

Pembangunan PUNDIX adalah bertujuan untuk mengubah konsep perniagaan runcit dengan penyelesaian cara penjualan berasaskan blockchain. Penyelesaiannya membolehkan peniaga dan pengguna runcit melakukan transaksi pembayaran di platform PUNDIX.

Dibangunkan pada 2017 dan telah melancarkan (ICO) pada Januari 2018 sebagai penyelesaian kaedah penjualan yang pertama di dunia yang diasaskan oleh Zac Cheah dan Pitt Huang.

PUNDIX juga telah mencipta ekosistem pembayaran blockchain seperti XPOS, XPASS dan XWallet serta membangunkan telefon blockchain pertama di dunia yang dikenali sebagai BOB.

Disaat projek kripto yang lain lebih menfokuskan kepada sistem perbankan, PUNDIX tampil berbeza untuk menjadi sebuah projek untuk memudahkan tranksaksi pembayaran secara fizikal di setiap perniagaan runcit.

Ini dapat dilihat dengan menggunakan XPOS, peniaga dan juga pengguna dapat membuat pembelian, penjualan serta dapat menggunakan aset digital sebagai median pembayaran. Ekosistem produk ini juga direka untuk menerima pelbagai kripto seperti Bitcoin, Ethereum dan sebagainya.

Tetapi PUNDIX memberikan kedukaan kepada kebanyakan pelabur ketika pembukaan pasaran terbaru pada 9 April disebabkan oleh ramai pelabur menjangkakan harga PUNDIX akan melonjak lebih tinggi selepas terjadinya pertukaran.

Ini kerana pada 30 Mac, PUNDIX menghentikan dagangannya bagi melaksanakan pertukaran nama dan jumlah bekalan di pasaran daripada NPXS kepada PUNDIX yang didagangkan semula pada 9 April.

Namun kegembiraan itu meleset apabila harga PUNDIX hanya membuat sedikit kenaikan pada pembukaan pasaran 9 April sebelum membuat penurunan yang drastik sehingga mencipta paras sokongan terbaru sekitar $1.14-$1.34.

Melihat daripada sudut teknikal pada carta PUNDIX/USDT,

Pergerakan harga PUNDIX terus bergerak perlahan sekitar $1.30 yang mana harga masih lagi menantikan sentimen yang positif untuk menyokong lonjakan harga.

Jangkaan seterusnya, berkemungkinan harga bakal menuju semula ke paras SBR (support become resistance) sekitar $2 untuk ditembusi.

Jika pergerakan harga berjaya menembusi paras SBR $2 tersebut, harga dijangka bakal membuat lonjakan yang lebih tinggi ke paras SBR seterusnya sekitar $2.80-$3.

Sekiranya lonjakan itu tercapai, semestinya ia bakal memberikan harapan yang baru kepada para pelabur bahawa pergerakan harga PUNDIX bakal membuat perubahan trend kepada trend bullish.

Namun sekiranya pergerakan harga terus membuat penurunan, paras sokongan sekitar $1.14-$1.34 bakal ditembusi untuk harga mencapai paras terendah yang terbaru bagi pasaran 2021.

Setakat jam 11.00 pagi waktu tempatan, harga PUNDIX membuat lonjakan sekitar 1% untuk diperdagangkan di paras harga $1.30.

Lihat gambar carta matawang kripto PUNDIX/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat