Polygon Tiba-Tiba Bangkit Ditengah Kejatuhan Pasaran Selepas Pengumuman Ini!

545

Rangkaian penyelesaian lapisan ke -2 Ethereum, Polygon telah menunjukkan prestasi yang cemerlang di tengah kejatuhan pasaran apabila dipilih oleh Disney sebagai rakan kongsi dalam program pembangunan perniagaan 2022 mereka.

Pada hari ini, syarikat gergasi hiburan Walt Disney mengumumkan enam syarikat menyertai Disney Accelerator 2022. Antara yang terpilih ialah untuk menyertai program tersebut adalah Polygon. Program pembangunan perniagaan tersebut direka untuk mempercepatkan pertumbuhan syarikat inovatif. Berdasarkan pengumuman tersebut, Disney memberi tumpuan kepada teknologi baru yang muncul sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Ini termasuk teknologi Metaverse, Realiti berperantara (AR), token NFT dan Kecerdasan Buatan (AI). Disney berminat untuk memanfaatkan Polygon bagi membolehkan pembangun pembinaan pengalaman Web3. Program ini berlangsung pada musim panas dan berakhir pada bulan Oktober nanti di Walt Disney Studios di Burbank, California.

Lima syarikat lain yang menyertai Polygon dalam program itu termasuk Flickplay, aplikasi sosial Web3.Diikuti oleh Lockerverse, platform Web3 yang memperkasakan pencipta untuk merangka naratif. Dua firma terakhir ialah platform e-dagang yang berpengalaman dalam mencipta kedai maya 3D dalam Metaverse. Dua syarikat tersebut adalah Obsess dan Red 6, yang merupakan sebuah syarikat perkakasan AR.

Enam syarikat itu akan diberikan modal pelaburan, akses kepada ruang kerja bersama di kampus kreatif Disney, dan sokongan mentor dan bimbingan daripada eksekutif syarikat. Selain itu, usahawan, pelabur dan para eksekutif atasan daripada komuniti hiburan dan teknologi turut akan hadir.

Disisi yang lain, pada awal bulan ini Polygon mengumumkan perkongsian dengan pengeluar telefon mudah alih Nothing untuk membawa fungsi Web3 ke peranti baharu itu.

Harga Polygon telah meningkat hampir 20% dalam tempoh 24 jam kepada paras dagangan 0.6422.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat