Prestasi LTC Mengejutkan Pasaran, Ini 2 Faktor Yang Mendorong Lonjakan Harga Litecoin!

288

Pasaran kripto melonjak kepada paras pasaran kolektif melebihi $830 bilion, perkara yang jarang berlaku di tengah-tengah sentimen kesuraman yang disebabkan oleh kejatuhan FTX dan kejadian seterusnya. Namun begitu, kemunculan semula Litecoin adalah lebih baik daripada kebanyakan kripto alternatif.

Pada paras pasaran lebih $5.64 bilion, litecoin telah mengukuh ke paras tertinggi $81 pada 23 November. Kali terakhir ia didagangkan di sepanjang tahap ini adalah pada bulan Mei, sekali gus mencatatkan paras tertinggi enam bulan.

Mendahului kepada lonjakan harga utama yang pertama, trend pengumpulan yang kukuh berterusan dalam kalangan kelompok jerung dan whales yang mengumpul bekalan tertinggi selama tujuh bulan yang dipegang. Kohort alamat yang memegang 1k hingga 100k token LTC ini telah mengumpul lebih daripada $43 juta sejak dua minggu lalu, seperti yang didedahkan oleh platform analitik kripto terkemuka, Santiment.

Kohort whales LTC yang lebih besar memegang satu juta hingga 10 juta token LTC juga telah menunjukkan arah aliran yang sama, meningkatkan pengumpulan mereka daripada 2.7 juta. Ini seterusnya memangkinkan kenaikan harga aset kripto tersebut.

Pada awal tahun, Litecoin didagangkan hampir 150. Walau bagaimanapun, penurunan harga seterusnya dalam pasaran mendorong aset kripto jatuh serendah $42 pada bulan Jun. Walaupun berlaku pemulihan, ia kekal terperangkap di bawah $55 untuk sebahagian besar sebelum menembusi di atas paras dua kali pada bulan November sahaja.

Menariknya, Litecoin mencatatkan kenaikan harga pertamanya selepas bekas rakan kongsi Ripple dan firma pembayaran p2p MoneyGram mengumumkan pelancaran perkhidmatan baharu untuk membeli, berdagang dan menyimpan aset kripto awal bulan ini.

Perbezaan daripada kemerosotan seluruh pasaran berlaku lapan bulan sebelum halving yang akan mengurangkan kadar pengembangan bekalan Litecoin sebanyak 50%.

 

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat