Projek Demi Projek, WAVES, CELO & INJ Bangkit!

934

Ketika pasaran kripto pada pagi ini menunjukkan pergerakan yang positif dengan masing-masing mencatatkan lonjakan bawah 10% dalam 24 jam, ada tiga altcoins berkembang secara konsisten sejak beberapa lalu.

Waves (WAVES)

Waves telah melancarkan produk pelaburan perdagangan algoritma dikenali ‘Lambo Investments’ pada 15 April.

Pada masa yang sama, Waves juga telah menembusi sektor non-fungible tokens (NFTs) dengan NFT pertama, Waves Duck dikenali sebagai ‘Perfection’ telah terjual pada 1 juta Neutrino USD (USDN) pada 12 April di Sign Art.

USDN ialah stablecoin algotrima yang bersandarkan pada AS dolar dan disatukan dengan token natif Waves, WAVES.

Malah, pengasasnya CEO Sasha Ivanov telah mengumumkan rancangan untuk mencapai sasaran jangka panjang: 1/ Mencatat jumlah nilai terkunci pada $10 bilion menjelang Oktober dan 2/ Merekod jumlah transaksi harian pada rata-rata 10 juta.

Susulan daripada khabar tersebut, WAVES berjaya meroket dari harga terendah intraday $11.09 pada 23 April ke paras tertinggi sepanjang masa (ATH) $21.09 pada 27 April. Ia telah meningkat 90% dalam lima hari sahaja.

Injective Protocol (INJ)

Protokol DeFi ini mahu menjadi pesaing desentralisasi Robinhood. Terbaru, dilaporkan mereka berjaya mendapat dana bernilai $10 juta daripada beberapa pelabur termasuk Pantera Capital dan jutawan Mark Cuban.

Pada 15 April, mereka telah mengumumkan sokongan Trezor terhadap standard eksklusif EIP-720 yang mana akan membenarkan pengguna Trezor untuk mengakses aplikasi berdasarkan Ethereum.

Injective juga telah berkolaborasi dengan pelbagai blockchain bagi meningkatkan pengalaman pengguna. Terbaru, mereka telah bekerjasama dengan API3, Harmony, Staked, Litentry, Persistence, Big Data Protocol dan Klaytn.

Susulan daripada itu harga INJ telah meningkat dariapda $10.91 pada 20 April ke ATH terbaru $21.55 pada 22 April, menyaksikan lonjakan 97% dalam tiga hari.

Celo (CELO)

Pada 20 April, Deutsche Telekom telah membuat pembelian token CELO dalam jumlah yang bersar menerusi dana pelaburan strategik, Telekom Innovation Pool.

Kemudian pada 21 April, standard sambungan efisien gas yang baharu dikenali Optics, telah menghubungkan Celo ke Ethereum. Ia merupakan langkah pertama dalam membangunkan ekosistem blockchain bersambung terbuka dan akan turut melibatkan Cosmos, Polkadot dan banyak lagi.

Platform itu juga telah melancarkan stablecoin kedua selepas Celo Dollar (cUSD), dikenali sebagai Celo Euro (cEUR) di mainnet pada 22 April. cUSD dilancarkan pada Jun 2020 di rangkaian Celo.

Kali terakhir Team Intraday melaporkan harga Celo adalah pada 11 Feb. Ketika itu CELO didagangkan pada $4.80 dan kini telah mencecah ATH terbaru, $7.23 pada 21 April dengan lonjakan 123% dalam 3 bulan.

Ketika penulisan, dalam 24 jam masing-masing mencatatkan harga:

  • WAVES: $20.33, susut lebih 5%
  • INJ: $18.30, susut lebih 2%
  • CELO: $5.57, susut hampir 2%
Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat