Rafizi Wujudkan Inisiatif Minuman RM1, Vending Machine Seluruh Negara

732

Anak syarikat Etika Sdn. Bhd, Atlas Vending Sdn. Bhd baru sahaja memperkenalkan minuman berharga RM1 di setiap mesin layan diri yang disediakan bersempena Kempen Penyegar Dahaga RM1.

Inisiatif ini adalah hasil kerjasama di antara syarikat Etika dan Kementerian Ekonomi yang merupakan salah satu daripada kemudahan kerajaan di bawah Inisiatif Pendapatan Rakyat (IPR).

Menteri Ekonomi, Rafizi Ramli berkata bahawa Etika merupakan syarikat swasta pertama yang menyahut galakan kerajaan dalam menurunkan harga produk semasa. Di antara produk minuman yang terlibat adalah Pepsi Black, Revive Isotonic dan air mineral botol.

Jelasnya lagi, walaupun penurunan harga itu tidak memberikan kesan yang besar, tetapi bagi menggalakkan beberapa pemain swasta untuk menjadi lebih kreatif dan inovatif dalam membangunkan produk mereka agar lebih berdaya saing.

Beliau menganggap langkah yang Etika lakukan itu adalah sesuatu yang kerajaan alu-alukan dan ia akan mendapat sambutan bukan sahaja dalam kalangan syarikat mesin layan diri sahaja. Malah, syarikat-syarikat makanan dan minuman yang lain.

Ucapan beliau itu disampaikan selepas melancarkan Kempen Penyegar Dahaga RM1 oleh Atlas Vending Sdn. Bhd. hari ini.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Etika, Santharuban Thurai berkata bahawa pihaknya percaya bahawa setiap langkah kecil boleh membawa kepada perubahan ketara.

Jelasnya lagi, Atlas Vending dengan bangganya memperkenalkan mesin layan diri minuman RM1 bagi membuktikan komitmen mereka terhadap IPR. Mereka juga berharap agar dapat membuat perubahan untuk rakyat dan negara Malaysia.

Sebanyak 3,210 mesin layan diri akan disediakan bagi menyokong inisiatif tersebut di seluruh negara.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat