Rangkaian Compound Terus Memberi Ganjaran Kepada Pelabur?

151

Compound adalah perisian yang beroperasi di Ethereum dan merupakan protokol pinjaman kewangan desentralisasi (DeFi) yang membolehkan pengguna memindahkan kripto mereka ke dalam kumpulan pinjaman untuk diakses oleh peminjam.

Pemberi pinjaman kemudiannya memperoleh faedah di atas aset yang mereka deposit. Setelah deposit dibuat, Compound bakal memberi aset kripto yang baharu dan disebut sebagai cToken kepada pemberi pinjaman.

Contoh cToken seperti cETH, cDAI, cDAI dan sebagainya.

Setiap cToken boleh dipindahkan atau diperdagangkan tanpa halangan tetapi ia hanya boleh ditebus untuk kripto yang pada awalnya dikunci di dalam protokol.

Keseluruhan proses ini berlaku secara automatik dan dikendalikan oleh kod Compound.

Pada carta COMP/USDT, pergerakan harga COMP dilihat telah menyusut daripada paras ketinggian sepanjang masa (ATH) di paras harga $911 untuk kembali menuju ke zon sokongan $200-$220.

Tetapi pada penghujung pasaran Jun, zon sokongan $200-$220 telah menyokong semula lonjakan harga melebihi 100% dan menguji semula paras SBR (support become resistance) sekitar $450.

Jika pergerakan harga COMP terus mempamerkan trend kenaikan, harga dijangka bakal menuju ke paras SBR seterusnya pada $560 sebelum jangkaan untuk lonjakan lebih tinggi.

Sekiranya harga berjaya melepasi paras SBR $560, trend kenaikan yang lebih jelas bakal menyokong harga untuk kembali menguji paras ATH $911 semula.

Sebaliknya jika harga kembali membuat penurunan, paras RBS (resistance become support) $360 akan menjadi sasaran utama untuk kembali diuji.

Penurunan yang lebih rendah dijangka bakal menguji semula paras RBS seterusnya sekitar $300 sebelum menuju ke zon sokongan $200-$220 jika harga COMP terus menyusut.

Setakat jam 4.30 petang waktu tempatan, harga COMP sedikit susut sekitar 4% dalam tempoh 24 jam untuk diperdagangkan di paras harga sekitar $424.

Lihat gambar carta matawang kripto COMP/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat