Ruang Udara Malaysia Ada Pendatang Baru! MYAirline Berjaya Buat Debut

282

‘Capital A perlu goyang?’

Industri penerbangan tambang murah negara dirancakkan dengan kehadiran MYAirline yang berjaya membuat penerbangan sulungnya ke Kuching, Kota Kinabalu dan Langkawi dari Kuala Lumpur.

Syarikat yang diketuai oleh Rayner Teo itu selamat mendaratkan kapal yang merekodkan muatan melebihi 80% ke Kota Kinabalu semalam, menandakan permintaan perjalanan tambang murah domestik kekal tinggi.

Teo juga menyatakan kejayaan penerbangan sulung MYAirline menjadi titik tolak yang akan merangsang semula aktiviti pelancongan Malaysia dengan syarikat menawarkan tambang murah pilihan warganegara.

Berbekalkan pesawat Airbus A320-200, MYAirline beroperasi dengan membuat 2 penerbangan sehari ke Kuching, Kota Kinabalu serta Langkawi dan akan membuat 3 penerbangan sehari bermula 23 Disember kelak.

Selain itu, MYAirline juga merancang untuk menambah destinasi domestik lain seperti Kota Bharu, Penang dan Sibu pada suku pertama (Q1) 2023 dan menjadualkan penerbangan ke rantau Asean pada Q2.

Dalam pada itu, penampilan pertama MYAirline turut mendapat sambutan baik dari pihak berkuasa pembangunan Langkawi, Nasaruddin Abdul Muttalib dan ahli lembaga Pelancongan Sabah, Noredah Othman.

Masing-masing menzahirkan ucapan tahniah dengan menggariskan penglibatan MYAirline akan membantu aktiviti pelancongan negara kembali rancak selepas hampir 2 tahun disekat.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat