Tergempar! Binance Dan Mastercard Melancarkan Kad Prabayar Kripto Di Negara Ini!

1,733

Pada 5 Ogos, Binance mengumumkan jalinan kerjasama dengan Mastercard sebuah syarikat perkhidmatan kewangan multinasional yang terkenal dengan kad kredit. Jalinan kerjasama tersebut adalah bagi pelancaran kad mata wang kripto prabayar di Agertina.

Berdasarkan kenyataan rasmi, Argentina telah menjadi negara Amerika Latin pertama yang mempunyai kad prabayar Binance, yang dijangka “tersedia secara meluas dalam beberapa minggu akan datang.”

Selain itu, pengguna di Argentina dapat membeli dan membayar bil serta menggunakan mata wang kripto mereka untuk membayar barangan dan perkhidmatan dengan menggunakan perkhidmatan pembayaran Mastercard.

Ini akan menjadi kad kripto pertama yang disokong oleh pertukaran global. Disisi lain, orang Argentina sudah mempunyai pilihan yang disediakan oleh bursa kripto tempatan seperti Lemon.

Salah satu kelebihan paling ketara kad Binance baharu ialah ia memberikan pulangan tunai sehingga 8% dalam BNB untuk pembelian tertentu. Bayaran balik yang layak daripada Binance akan segera dikreditkan ke dompet yang dibiayai.

Selain itu, kad ini tidak mengenakan sebarang bayaran untuk pengeluaran melalui ATM. Pengguna boleh mengeluarkan sehingga $339 pada kadar pertukaran rasmi sehari atau maksimum $3157 sebulan.

Pulangan tunai sahaja menjadikan kad Binance sebagai pesaing kuat terhadap bank tradisional yang cenderung menawarkan peratusan pulangan tunai yang sangat rendah dan mengenakan bayaran yang tinggi untuk mengeluarkan wang daripada ATM.

Untuk memohon kad, pengguna mesti mempunyai akaun Binance yang aktif. Kad ini akan membenarkan pembelian sehingga 90,000 peso setiap hari dan maksimum 360,000 peso sebulan.

Maximiliano Hinz, pengarah besar Binance di Amerika Latin, berkata bahawa kad ini akan membantu memupuk penggunaan lebih banyak mata wang kripto di Argentina, membolehkan pedagang menerima wang fiat dan pada masa yang sama membenarkan pengguna membuat keputusan untuk membayar dalam pelbagai mata wang kripto.

Mastercard akan membolehkan berjuta-juta pengguna memasuki dunia mata wang kripto dengan keselamatan dan kebolehpercayaan yang ditawarkan syarikat. Buat masa ini, mata wang kripto yang disokong untuk pembayaran melalui Kad Binance ialah BNB, BUSD, BTC, ETH, USDT, USDC, ADA, DOT, SOL, MANA dan SXP.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat