Tergempar! Pelan Terra Luna 2.0 Kini Diluluskan!

2,300

Pelan pemulihan semula Terra yang telah diumumkan sebelum ini diumumkan bahawa baru sahaja diumumkan walaupun terdapat penentangan dari pelbagai pihak. 65.5% pemegang memutuskan untuk meluluskan langkah tersebut.

Di bawah cadangan itu, blockchain Terra 2.0 kini akan dilancarkan secara rasmi pada 27 Mei, bermula dengan pemberian airdrop token LUNA baharu kepada pemegang Terra LUNA 1.0.

Terra validator Orbital Command juga memaklumkan menerusi akaun Twitter bahawa testnet untuk Terra 2.0 kini telah mula beroperasi.

Bermula 27 Mei nanti, airdrop akan diagihkan antara pemegang besar dan kecil LUNA lama berdasarkan persetujuan pengurusan. Pemberian airdrop juga merangkumi pemegang LUNA sebelum keruntuhan sistem dan juga pemegang LUNA selepas keruntuhan sistem. Namun begitu mereka yang memegang sebelum peristiwa tersebut akan menerima lebih banyak token airdrop.

65.5% daripada pemegang LUNA memilih menyokong kelulusan Terra 2.0. Kira-kira 83.3% daripada pemegang LUNA yang berjumlah 305.98 juta pemegang telah mengambil bahagian dalam undian. Daripada jumlah itu, hampir 21% tidak mengundi, manakala lebih 13% mengundi menentang langkah tersebut.

Pengasas Terra Do Kwon dan Terraform Labs (TFL) baru-baru ini berkata mereka sedang mengumpul data daripada bursa utama kripto untuk pemberian airdrop. Pemegang LUNA dan UST di semua platform adalah untuk penerimaan airdrop.

TFL dan Kwon dinyatakan tidak akan terlibat dalam Terra 2.0, dengan dompet mereka dikecualikan daripada pemberian airdrop. Blockchain baharu akan menjadi “milik komuniti” sepenuhnya.

Setakat ini belum jelas tentang bagaimana LUNA baharu akan didagangkan. Rentetan daripada keruntuhan tersebut, kebanyakan bursa utama telah mengeluarkan UST dan LUNA daripada senarai.

Terra dikatakan berhadapan dengan kesukaran untuk menyenaraikan LUNA baharu di bursa kripto utama Korea Selatan. Laporan daripada media tempatan mencadangkan bahawa kebanyakan bursa utama kripto negara menentang penyenaraian token baharu tersebut. Dalam masa yang sama Kwon dan TFL juga berhadapan dengan siasatan.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat