Terkini!! Bitcoin Sudah Boleh Digunakan Untuk Membayar Saman Trafik

130

Pengurus saman trafik Fines4u di Afrika Selatan kini membenarkan pelanggannya membayar denda trafik yang berjumlah tinggi dengan menggunakan bitcoin.

Keputusan yang dilakukan oleh Cornelia van Niekerk didorong dengan penerimaan bitcoin yang semakin mendapat sambutan menyebabkan banyak syarikat mula beradaptasi dengan membenarkan bitcoin sebagai medium transaksi.

Fine4U merupakan orang tengah yang membantu perniagaan dan individu untuk membayar saman, menerima wang dan menggunakanya untuk membayar kepada agensi kerajaan yang terlibat. Van Niekerk telah menguruskan denda trafik sebanyak 500 syarikat dan 8000 individu.

Van Niekerk membuat keputasan untuk membenarkan perkhidmatannya dibayar dengan menggunakan bitcoin. Beliau memasuki pasaran bitcoin pada bulan Jun dan berhasrat untuk menambah lebih banyak bitcoin.

Pada awalnya Bitcoin lebih sesuai untuk disamakan dengan matawang digital, menyebabkan banyak perniagaaan dan peruncit mula menggunakannya sebagai medium. Namun matawang digital tersebut telah berevolusi dan lebih berfungsi sebagai aset.

Sila baca disini untuk lebih lanjut ; https://intraday.my/adakah-bitcoin-itu-satu-matawang-atau-satu-aset-pelaburan-ini-pendapat-pakar/

Pelan Van Niekerk adalah untuk menerima Bitcoin, menyimpanya sebagai aset dan membayar denda mengunakan matawang lokal sebagai perkhidmatan.

Beliau akan menggunakan platform Luno untuk menerima bayaran dan depost matawang fiat buat pelanggangnya sebagai bayaran denda trafik.

Menurut penganalisis, pada ketika ini penggunaan bitcoin sebagai medium pembayara semakin merundum. Hal ini disebabkan ramai orang mula melihat bitcoin sebagai aset. Apabila disebut aset, maka ramai yang percaya, ia akan lebih bernilai pada masa akan datang.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat