Terra Semakin Ditekan! Korea Selatan Membekukan Aset Terra Terkait Dengan Do Kwon Bernilai $92 juta!

153

Pihak berkuasa Korea Selatan telah membekukan aset bernilai 120 Billion Won ($92 juta) daripada eksekutif Kernel Labs, sekutu Terraform Labs, lapor The Korea Economics Daily.

Berdasarkan laporan tempatan, Mahkamah Daerah Selatan Seoul menerima permintaan pihak pendakwaan untuk membekukan harta pelabur awal di Terra LUNA Do Kwon. Terdahulu pada bulan November, mahkamah Korea Selatan telah mengarahkan pembekuan aset bernilai $108 juta daripada pengasas bersama Terra Shin Hyun-Seong.

Mahkamah Daerah Selatan Seoul telah memberi kebenaran kepada pendakwa untuk membekukan hartanah tujuh orang yang mengaut keuntungan besar daripada menjual token Terra LUNA yang telah dikeluarkan sebelumnya. Dilaporkan, pekerja Kernel Labs juga bekerja di pejabat Korea Selatan Terraform Labs. Ketua Pegawai Eksekutif Kernel Labs Kim Hyun-joong juga pernah berkhidmat sebagai naib presiden kejuruteraan di Terraform Labs Do Kwon. Ketua Pegawai Eksekutif Kernel Labs dikatakan memegang jumlah terbesar dalam hasil haram yang datang dari syarikat syarikat kendalian Do Kwon.

Pendakwa raya mendakwa bahawa Ketua Pegawai Eksekutif Kernel Labs menerima sekurang-kurangnya 79 bilion won ($61 juta) secara haram daripada Terra. Seorang bekas Ketua Pegawai Eksekutif Kernel Labs juga menerima kira-kira 41 bilion won ($31 juta) hasil haram, mengikut pendakwa raya.

Setalat ini, pencarian pengasas Terraform Labs yang kontroversi, Do Kwon, masih diteruskan oleh pihak berkuasa Korea dan negara lain. Pada awal bulan ini, pendakwa raya Korea Selatan mendakwa bahawa pengasas Terra dilihat di Serbia selepas meninggalkan Singapura beberapa bulan lalu. Do Kwon, yang telah mengeluarkan notis merah interpol terhadapnya, terus hidup tanpa menghadapi sebarang akibat atas apa yang berlaku kepada pelabur Terra LUNA.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat