Tinjaun Bank of America Ini Berjaya Pengaruhi Pelabur Bitcoin!

414

Kebanyakkan pengurus dana modal berpendapat bahawa transaksis perdagangan Bitcoin adalah paling sibuk dan padat pada bulan Januari berdasarkan tinjauan yang dikeluarkan oleh Bank of America pada hari Selasa.

Buat pertama kali sejak bulan Oktober kedudukan syarikat teknologi jatuh dari tangga teratas berikutan para pelabur lebih cederung memilih Bitcoin berbading pelaburan lain bagi posisi ‘Long’ apabila harga sedang menunjukkan uptrend. Manakala US dolar menduduki tangga ketiga tertinggi dagangan yang paling sibuk.

Dalam tinjauan serupa oleh Deutsche Bank, sebanyak 56% daripada tinjauan berpendapat bahawa Bitcoin sedang berada dalam ‘gelembung’ dan dijangka harga Bitcoin akan mula jatuh dalam tempoh 12 bulan akan datang.

Harga Bitcoin telah mencecah $ 40,000 pada awal bulan ini dengan mencatat keuntungan 900% sejak paras rendah yang dikecapi. Bitcoin telah mencecah pada paras tinggi $ 30,000 untuk pertama kalinya pada 2 Januari lepas.

Setakat ini harga Bitcoin masih berada di dalam julat harga $34,955 dan $37,850 sejak hujung minggu lalu walaupun pelabur masih membeli, nampaknya masih mendorong harga matawang ini untuk melonjak lagi tinggi.

Bagaimanapun, Ketua Perdagangan Wirex, Yves Renno menyifatkan consolidation di atas paras $35,500 masih menunjukkan trend positif di dalam pasaran.

Pasaran terus mengikuti perkembangan Bitcoin sejak ia mula menjadi pilihan bermula tahun lalu.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat