Token Metaverse Ini Dikejar! ‘Whale’ Ethereum Ini Belanjakan $14 Juta

2,363

Kripto Whale tunggal ini telah didapati melalui pergerakan alamat wallet dimana alamatt itu telah membeli tiga altcoin yang bernilai lebih $14 juta selepas membuat beberapa pembelian terdahulu.

Wallet Ethereum whale ketiga terbesar yang sering digelar sebagai Light telah memulakan satu siri pembelian yang melibatkan altcoin MANA, SAND dan CQT. Berdasarkan data daripada WhaleStats, penjejak transaksi blockchain yang memantau alamat wallet Ethereum teratas terkaya dan aktiviti mereka, Light wallet baru-baru ini membeli kira-kira 642,999 MANA, bernilai $1,845,409.

Decentraland (MANA) secara ringkas ialah sejenis token yang ewakiliki ekosistem realiti maya (VR) di mana manusia boleh beli tanah di situ. Setiap tanah atau item di dalam Decentraland diwakili dengan non-fungible token (NFT). Ia juga merupakan platform maya pertama yang membolehkan penggunanya memiliki kawalan penuh di seluruh ekosistem. Pengguna boleh bermain games, berkomunikasi, mengawal, menjana keuntungan, dan membangunkan aplikasi di Decentraland sama seperti yang diusahakan daalam dunia realiti selagi mana rangkaian memberi kebenaran.

‘Whale’ itu juga membeli kripto yang memiliki orientasi yang sama iaitu The Sandbox dengan menambah kira-kira 426,000 SAND bernilai $2,044,800 dalam pembelian pertama, dan tambahan 1,703,978 SAND dengan nilaian sebanyak $8,179,094. SAND kini didagangkan pada $4.2 seunit semasa penulisan.

Akhir sekali, Light wallet membeli kira-kira 3,090,000 CQT yang berjumlah sebanyak $2,039,319. CQT merupakan kripto Covalent Network yang menawarkan pengaturcaraan aplikasi yang membolehkan pembangun menarik data daripada beberapa platform blockchain terkemuka. Ia kini didagangkan pada $0.6 seunit.

Pembelian terbaharu yang dibuat oleh ‘Whale’ ini bukanlah sesuatu perkara yang baru, alamat ‘wallet’ ini telah membuat pembelian berjumlah nilai yang besar pada beberapa minggu lalu. Wallet Light, pada masa ini memiliki jumlah nilai lebih $4.3 bilion dalam mata wang digital, memulakan aktiviti membeli-belah terbaharunya pada minggu lepas.

Sebelum ini, ‘Whale’ ini membeli kripto GALA bernilai lebih $1.1 juta, lebih daripada $2.45 juta token OMG, lebih $24.1 juta nilai LINK, dan pembelian terbesarnya, Wrapped Bitcoin (WBTC) bernilai $86.4 juta. Secara keseluruhannya, ‘Whale’ Ethereum ini telah membelanjakan lebih daripada $128 juta dalam pembelian baru-baru ini, menambah dua token metaverse dan empat mata wang digital lain.

Harga Bitcoin kini masih dilihat tidak begitu baik dengan didagangkan di atas $40,000 seunit. Para pelabur kini masih mengambil sikap yang berhati-hati dalam meletak posisi pelaburan.

Belajar lebih mendalam tentang NFT bersama Team INTRADAY.my, jom sertai group telegram INTRADAY.NFTKlik di sini untuk sertai.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat