Usd/Cad Tidak Banyak Berubah Sejak Sesi Dagangan Selasa

38

US dolar tidak banyak berubah berbanding Dolar Kanada pada Rabu selepas data sektor perumahan Kanada dikeluarkan sebentar tadi dengan kebimbangan dan perhatian pasaran kini terarah kepada risiko politik di Amerika.

Usd/Cad mencapai paras terendah 1.3424 dalam sesi awal dagangan New York yang merupakan paras terendah sejak 29 Mei.

Sentimen yang menyelubungi matawang greenback kekal tidak menentu menjelang keterangan James Comey di hadapan Kongres pada Khamis.

Seperti yang telah dijelaskan, risiko politik dengan keterangan Comey esok akan memberi ancaman kepada pentadbiran Trump jika beliau menuduh Trump tentang dakwaan sebelum ini. Hal ini pula akan membawa kepada ketegangan di Kongres yang akan menyukarkan Trump menggubal undang-undang baru terutamanya percukaian.

Dalam data berlainan, Kanada merekodkan permit bangunan yang merosot sebanyak 0.2% pada April berbanding jangkaan kenaikan 2.4%. Sebelum ini permit bangunan merosot 4.9% pada Mac yang mana ia telah dikaji semula dari  kejatuhan 5.8%.

Berbanding matawang euro, dolar Kanada mengukuh dengan Eur/Cad menyusut 0.43% dan kini berada di sekitar 1.5095. Hal ini disebabkan laporan sebelum ini yang mengatakan ECB akan mengurangkan ramalan inflasi Zon Eropah ke sekitar 1.5% menjelang 2019 dalam penetapan kadar bank pusat Eropah yang juga akan berlangsung pada Khamis.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat