Whale DOGE Mula Kurangkan Pegangan? Ini Apa Yang Perlu Diketahui Trader DOGE

277

Terbaru, harus dimaklumi sekumpulan paus DOGE perlahan-lahan mengurangkan pegangan mereka yang mungkin kini telah bertukar tangan oleh ‘trader’ runcit dan bersaiz sederhana bagi token meme.

Menurut analisis terkini oleh IntoTheBlock, paus Dogecoin terbesar iaitu pemegang yang memiliki lebih daripada 0.1% daripada jumlah bekalan telah secara beransur-ansur mengurangkan posisi mereka.

Menariknya, sebahagian posisi pegangan mereka telah menurun dari 45.3% kepada 41.3%. Pengurangan ini menunjukkan pengagihan semula token meme OG, dengan pelabur runcit dan bersaiz sederhana kini memegang bahagian yang lebih besar daripada bekalan tersebut.

Ini sejajar dengan peningkatan dalam bekalan yang dipegang oleh entiti dengan baki antara 100 juta dan 1 bilion DOGE. Ini mengesahkan lagi trend bahawa Dogecoin yang dijual atau diagihkan semula oleh paus terbesar sedang dikumpul oleh pemegang bersaiz sederhana.

“Sepanjang tahun lalu, paus Dogecoin terbesar telah mengurangkan pegangan mereka. Peratusan bekalan yang dipegang oleh mereka yang memiliki lebih daripada 0.1% setiap satu telah menurun dari 45.3% kepada 41.3%. Sebaliknya, pelabur runcit dan bersaiz sederhana kini memegang bahagian yang lebih besar daripada jumlah bekalan.”

Disisi lain, Dogecoin telah menyaksikan penurunan ketara dalam harganya baru-baru ini. Sepanjang minggu yang lalu, harga token meme ini telah merosot kira-kira 20%, sehingga nilainya jatuh kepada $0.124.

Walaupun trend pengagihan semula paus mungkin menunjukkan lebih banyak kerugian yang akan datang, apa yang boleh meningkatkan nilai Dogecoin adalah potensi pelancaran ETF Dogecoin spot. Ramai pakar percaya bahawa ini adalah kemungkinan yang dapat dipertimbangkan, terutamanya selepas kelulusan SEC terhadap ETF Ethereum spot.

Pengasas bersama BitMEX Arthur Hayes, contohnya, berkata bahawa Dogecoin mungkin memperoleh ETF menjelang akhir kitaran ini. Dalam satu temu bual baru-baru ini dengan pengasas bersama Real Vision Raoul Pal, Hayes menekankan pertumbuhan yang dialami oleh Dogecoin sepanjang tahun dan statusnya sebagai token meme tertua dalam faktor yang memberikan kelebihan daya saing berbanding token meme lain yang muncul dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat