2 Kali Lagi Kenaikan Kadar Tahun Ini Berpadanan Dengan Keadaan Ekonomi : Patrick Harker

42

Fed perlu menaikkan kadar faedah dua kali lagi tahun ini bagi mengelakkan tindakan yang terlalu lambat daripada bank pusat terbabit.

Presiden Fed Philadelphia, Patrick Harker berulang kali menegaskan pandangan terbabit sebelum ini. Beliau juga menganggap bahawa langkah beransur-ansur itu berpadanan dengan ekonomi semasa disamping selaras dengan jangkaan median Fed.

Memetik ucapan beliau di University of Pennsylvania, beliau tidak mahu Fed terlalu lambat untuk mengambil langkah tersebut. Namun begitu, beliau turut menegaskan bahawa

Bank Pusat Amerika Syarikat telah menaikkan kadar pada bulan Mac, iaitu langkah kedua dalam tempoh 3 bulan. Tindakan itu diambil sesuai dengan pertumbuhan pekerjaan yang bergerak dalam fasa yang stabil disamping tanda-tanda positif terhadap pergerakan inflasi.

Selain 9 lagi pegawai, Harker turut tersenarai sebagai salah seorang pengundi yang akan mengundi di dalam penetapan kadar pada tahun ini.

Sesi Asia Menyaksikan Dagangan Yang Lebih Perlahan Dari Emas

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat