3 Projek Ini Mampu Julangkan Polkadot!

1,597

Rangkaian Polkadot semakin hari menyaksikan jumlah transaksi yang semakin tinggi berbanding Ethereum.

Sebagai rekod, Polkadot tidak menyokong kontrak pintar sebagai relay chain. Sebaliknya mendapat fungsi tersebut daripada blockchain tambahan yang disambungkan dengan relay chain, dikenali sebagai parachains dan parathreads.

Buat masa ini terdapat 100 slot parachains yang tersedia dan terdapat beberapa projek yang berpotensi untuk mendapatkan slot tersebut.

Salah satu projek berpotensi tinggi adalah Acala Network. Objektif utama projek itu adalah mahu menfokuskan kepada nilai dan kebolehan terhadap ekosistem polkadot. Tidak cukup dengan itu Acala yakin tampil sebagai hub kewangan desentralisasi (DeFi) Polkadot.

Bagaimanapun, token natif Acala tidak akan dilancarkan sehingga projek tersebut berjaya mendapatkan parachain. Namun, pemegang DOT boleh membuat pinjaman untuk projek DeFi semasa lelongan parachain dan akan menerima ganjaran token Acala pada nilai yang sama.

Phala Network juga dilihat berpotensi. Dilancarkan pada akhir 2018, rangkaian ini sudah melancarkan token PHA versi ERC-20. Ia mementingkan privasi yang memelihara pangkalan data desentralisasi dengan fungsi kontrak pintar.

Tidak lupa, Litentry (LIT) yang ketika ini sudah bersedia untuk ditawarkan slot parachain dengan tokennya sudah sedia didagangkan di pasaran.

Dengan tiga protokol dan produk utama, Litentry boleh dianggap memiliki ciri yang unik kerana mampu meraih kepentingan dalam kawalan atau membina skor kredit yang boleh digunakan untuk pinjaman pada cagaran rendah secara peribadi dan trustless.

Ketika penulisan, LIT didagangkan pada $10.91 dengan nilai pasaran pada rekod $199,757,634. Token ini tersedia di rangkaian Ethereum dan Binance Smart Chain (BSC).

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat