Eur/Usd Terpantul Dari Resistance Terdekat 1.0617

32

Sejak permulaan tahun baru, US dolar melemah berbanding majoriti matawang utama dunia terutamanya Eur/Usd. Pasaran sedang menunggu maklumat yang lebih jelas dari Donald Trump setelah kemasukannnya ke White House.

Eur/Usd menguat dalam sesi awal dagangan hari ini dari harga pembukaan di 1.0585 ke paras tertinggi yang dicatatkan hari ini di 1.0627. Walaubagaimanapun, Eur/Usd telah membuat reverse selepas menguji (testresistance yang terbentuk minggu lepas di 1.0617.

Dalam sesi dagangan hari ini tiada news impak tinggi berkaitan pasangan matawang ini, melainkan data pengeluaran industri dari Perancis.

Jika pasangan matawang ini terus bergerak ke bawah, support pertama yang akan dilalui berada di paras terendah Isnin 1.0508 dan kejatuhan dari paras ini akan menjadikan paras 1.0340 menjadi support seterusnya.

Begitu juga yang berlaku jika Eur/Usd bergerak ke atas, resistance pertama yang akan dilalui adalah 1.0617 dan jika paras ini berjaya ditembusi, sasaran seterusnya adalah 1.0651 dan 1.0867.

Pada Rabu, European Central Bank (ECB) akan mengadakan mesyuarat yang tidak melibatkan polisi monetari dan pemain pasaran perlu menunggu sehingga Jumaat ini, bagi laporan data impak tinggi dari US iaitu harga pengeluar (PPI) dan jualan runcit (retail sales).

Eur/Usd time-frame Daily
Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat