GBPUSD Analisa Fundamental Harian 5 Jun 2015

45

moshedfx-forex-malaysia-gbpusd-017

Pound Dollar melonjak lebih 130 pips Khamis semalam, dari paras terendah harian sekitar 1.5305 untuk mencapai paras tertinggi harian sekitar 1.5440, sebelum menutup sekitar paras 1.5360; setelah Bank of England mengekalkan “interest rate” pada 0.5% dan pembelian aset pada £375 billion.  Indeks Halifax harga rumah terkini yang dikeluarkan juga menunjukkan bahawa purata harga rumah British berjumlah £196.412 pada bulan April.

Harga rumah pada tiga bulan pertama hingga April adalah 2.2% lebih tinggi berbanding tempoh tiga bulan sebelumnya, menurut Halifax, pemberi pinjaman di bawah Lloyds Banking Group. Pertumbuhan harga rumah tahunan ialah 8.5%, lebih tinggi sedikit daripada 8.1% pada Mac. “Ia seolah-olah tidak mungkin bahawa harga rumah akan jatuh dengan ketara dalam sepanjang tahun ini,” kata Ed Stansfield, Ketua Ahli Ekonomi Harta daripada Capital Economis.

Halifax telah memberi amaran bahawa ketidakseimbangan dalam penawaran dan permintaan mungkin menaikkan harga rumah pada bulan-bulan akan datang, apabila indeks harga rumah mendedahkan bahawa harga tahunan meningkat hampir 9% dalam tempoh 12 bulan hingga Mei.  Indeks harga rumah Halifax mendedahkan bahawa harga rumah susut sebanyak 0.1% antara April dan Mei, namun sepanjang tahun, mereka meningkat kepada 8.6% daripada 8.5% pada bulan sebelumnya.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat