Kecoh Microsoft Teams Tergendala Hari ini, Hampir 5,000 Aduan Diterima

236

‘Panik tak pagi tadi tak boleh buka Microsoft? Ke ada yang gembira boleh balik kerja awal?’

Sekitar jam 10 pagi waktu tempatan, perkhidmatan Microsoft Teams mengalami gangguan di seluruh dunia sehingga menjejaskan sebilangan pengguna.

Perkara ini telah diisukan oleh hampir 4,800 pengguna yang melaporkan masalah tersebut menerusi sumber dari agensi pengagregerat Downdetector.com.

Rentetan daripada itu, syarikat menerusi ciapan Twitter memaklumkan bahawa pasukannya sedang berusaha membaik pulih masalah gangguan tersebut.

Diperjelaskan lagi bahawa terdapat sambungan terputus dalam perkhidmatan storan dalaman syarikat yang berpangkalan di Redmond, Washington dan perkara tersebut telah mencetus gangguan.

Sungguhpun gangguan berjaya diselesaikan sejam kemudian, masih terdapat beberapa pengguna yang masih gagal mengakses Microsoft Teams mereka.

Sumber Downdetector.com menyatakan hampir 530 pengguna masih menghadapi gangguan semasa tengah hari tadi.

Dalam pada itu, perkhidmatan Microsoft 365 lain termasuk Word, Office dan SharePoint juga dikatakan mengalami gangguan dengan hampir 150 pengguna membuat laporan.

Umumnya, Microsoft memainkan peranan penting dalam operasi harian untuk kebanyakan perniagaan kerana pekerja menggunakannya bagi tujuan berkomunikasi, penghantaran mesej, membuat panggilan dan mengatur kerja mereka.

Ini merupakan gangguan ke-3 seumpamanya pada bulan ini selepas Instagram dan Twitter ‘down semasa minggu lalu.

Pada sisi berbeza, saham Microsoft Corp dilihat tidak berubah untuk terus didagangkan dalam aliran positif 1.06% pada $262.27 ketika artikel ini ditulis.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat