Keterujaan Terhadap SHIB Semakin Pudar, Tetapi Tindakan Yang Diambil ‘Whale ETH’ Ini Mengejutkan!

780

Kejatuhan harga Shiba Inu (SHIB) yang ketara pada baru-baru ini telah menarik minat dalam kalangan kumpulan ‘Whale’ Ethereum untuk menambah pegangan.

Harga Shiba Inu telah melanjutkan lagi kejatuhan dalam pasaran dengan merosot 3% dalam tempoh 24 jam terakhir sehingga menyebabkan sebahagian keuntungan baru-baru ini terhapus. Waima begitu, kelompok ‘Paus’ Ethereum yang menduduki carta teratas secara konsisten terus menambah pegangan Shiba Inu mereka.

Berdasarkan WhaleStats, token SHIB telah mengatasi token FTX sekali lagi sehinggakan ia menjadi token terbesar yang dipegang oleh kelompok Whale dalam 100 carta teratas dari segi pegangan bilangan ETH. Ini menunjukkan bahawa Whale semakin agresif dalam memborong token Shiba Inu sehinggakan ia menjadi antara 10 token yang dibeli oleh ‘Whale’ ETH.

Kelompok Whale Ethereum teratas kini memegang lebih daripada $1.2 bilion token SHIB atau dengan kata lain 14% pegangan SHIB diborong oleh mereka. Berdasarkan data, kelompok ETH, “BlueWhale0073” telah menambah lebih daripada $7 juta token Shiba Inu dalam tempoh 24 jam yang lalu. Sementara itu, mata wang kripto meme kedua terbesar di dunia juga boleh dilihat dalam senarai kontrak pintar yang paling banyak digunakan oleh paus ETH.

Token FTX kini telah merosot menjadi token kedua terbesar yang dipegang oleh paus ETH. Dompet teratas kini memegang lebih daripada $1 Bilion token FTT. Ia menjadikan lebih 12% dipegang oleh kelompok ikan paus ETH.

Pelancaran portal Shibaburn tempoh hari telah membakar lebih 17 bilion token SHIB. Menurut portal Shibaburn, lebih 17 bilion token SHIB (bernilai lebih kurang $404K) telah dihantar ke ‘dead wallet’ sejak pelancarannya. Walau bagaimanapun jumlah dagangan 24 jam SHIB sebanyak $712,882,041 telah menurun lebih 35%.

Penyenaraian Robinhood baru-baru ini, pelancaran Metaverse sendiri dan projek lain telah memberi rangsangan kepada token SHIB. Walaupun kejatuhan harga BTC telah menyebabkan seluruh pasaran kecundang. Harga Bitcoin telah jatuh sekitar 7% dalam tempoh 7 hari yang lalu begitu juga dengan SHIB yang telah jatuh sebanyak 8%.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat