Litecoin Atasi XRP, #3 Terbesar Selepas Bitcoin Dan Ethereum

885

Litecoin (LTC) ketika ini merupakan matawang digital terbesar selepas Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH) dengan permodalan pasaran mencecah $11.4 bilion.

Ini menjadikan perak digital itu sebagai projek blockchain keempat paling bernilai setelah mengatasi Ripple (XRP) sejak beberapa minggu lalu selepas Tether (USDT).

Pengembangan aset digital seperti LTC, Bitcoin Cash (BCH), ETH, dan BTC turut dikaitkan dengan penglibatan PayPal dalam menyokong perdagangan matawang kripto sejak Oktober 2020.

Lonjakan BTC juga memainkan peranan dalam membawa harga BCH dan LTC ke paras yang lebih tinggi.

Misalnya LTC telah menunjukkan beberapa penembusan tertinggi, melebihi $100 dan terus meningkat ke paras $120. Ketika penulisan, aset ini didagangkan pada $171 dengan lonjakan 21.7% dalam 24 jam daripada $167.

Pada minggu lepas, pengasas bersama Litecoin, Charlie Lee telah memuatnaik satu kicauan yang menjelaskan lonjakan LTC baru-baru ini.

“Kecairan yang tinggi di setiap platform pertukaran, matawang kedua tertinggi yang disokong di setiap ATM, memiliki seramai 350 juta pengguna PayPal, simpanan Grayscale yang mencecah $104 juta, dominasi kadar hash Scrypt sebanyak 99%, transaksi yang pantas dan murah, lebih $500 bilion telah dipindahkan.”

Selain daripada itu, rangkaian yang mampan dan pengembangan yang berterusan termasuk integrasi MimbleWimble – penyelesaian privasi akan mencetuskan lebih banyak permintaan LTC

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat