Logam Berharga Kembali Bertenaga!

51

Emas didagang melonjak pada hari Isnin selepas kemenangan Emmanuel Macron dianggap sebagai menepati jangkaan pasaran.

Emas bagi penghantaran Jun naik 0.85 peratus sebanyak $0.58 kepada $1,234 satu troy ounce. Copper juga kali terakhir didagang meningkat sebanyak 0.04 peratus kepada $2,538 sepound walaupun kadar permintaan di China agak membimbangkan.

Kemudian pada Isnin, China dijangka akan melaporkan data perdagangan dengan lebihan sebanyak $35.05 Billion.

Data inflasi dan jualan runcit juga antara yang menjadi tumpuan untuk mengukur sama ada ekonomi AS bersedia sekiranya kadar dinaikkan seawal bulan depan.

Minggu lepas, harga emas kembali menambah keuntungan pada Jumaat selepas data pertumbuhan pekerjaan menunjukkan pemulihan yang agak kukuh pada Jumaat lalu. Hal ini juga secara tidak langsung menyokong prospek kenaikan kadar selanjutnya pada bulan Jun.

Emas juga memasuki dagangan paling rendah iaitu sebanyak 3.26 peratus sejak awal November.

Jabatan Tenaga Kerja di AS mengumumkan pada Jumaat bahawa ekonomi AS menambah sebanyak 211,000 pekerjaan bulan lalu, sekali gus menewaskan keuntungan sebanyak 185,000.

Kadar pengangguran juga dilapor merosot kepada 4.4 peratus.

Pasaran kini meletakkan jangkaan sebanyak 75 peratus terhadap kenaikan kadar faedah yang selanjutnya pada mesyuarat Jun.

Update Terkini Pasaran Minyak Global Yang Semua Individu Perlu Ambil Berat

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat