Pehh! Hanya Guna Telegram, Pengguna Dah Boleh Kirim & Terima Wang Kripto

1,338

Fungsi dan ciri Telegram, jika dibandingkan dengan WhatsApp jauh lebih maju dan menarik. Betul tak?

Terbaru, pengguna Telegram boleh maksimakan penggunaan aplikasi ini untuk mengirimkan mata wang kripto kepada pengguna lain tanpa kebergantungan terhadap platform pertukaran lain!

Difahamkan sokongan pengiriman tersebut dibangunkan di The Open Network (TON), blockchain yang diperkenalkan oleh Telegram.

Pengguna boleh mengirimkan mata wang kripto – TON atau Bitcoin (BTC) dari wallet mereka hanya melalui chat sahaja. Mudah kan?

Menurut pembangun The Open Network, pelancaran bot wallet ini memudahkan pengguna untuk menerima dan mengirimkan Toncoins tanpa caj transaksi.

Apa-apa pun pengguna perlu mengemaskini aplikasi tersebut dengan versi terbaharu sebelum mengaktifkan wallet anda di Telegram.

Setakat hari ini, Telegram menyaksikan penggunaan bot wallet melibatkan lebih 800,000 akaun sejak dilancarkan pada minggu ini.

Ini mengingatkan kepada Lightning Torch yang diperkenalkan untuk memudahkan pengguna mengirimkan sejumlah kecil unit Bitcoin (BTC), satoshis, melalui Twitter.

Kemudian pada September 2021, Twitter perkenalkan pula pemberian tips dalam BTC melalui integrasi dengan Lightning Network sebelum menambah pilihan koin lain, Ethereum (ETH).

Mana tahu selepas ini The Open Network dan Telegram akan membawa lebih banyak pilihan koin untuk pengguna. Ruang pembangunan untuk projek ini masih luas dan tidak rugi untuk mengikut rapat perkembangannya.

Ketika penulisan, koin natif – TON didagangkan pada $2.24 (RM9.78), susut 1.29% dalam 24 jam.

Koin ini pernah mencapai nilai tertinggi sepanjang masa (ATH), $5.84 pada 12 November 2021 dan ia memerlukan lonjakan sekurang-kurangnya 474% untuk menebus kembali prestasi terdahulu.

Penulis baru je godeh wallet dalam Telegram tadi. Tapi kena ada TON dululah baru boleh share dengan orang lain. BTC tak nak kacau.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat