SEC Gary Gensler Akhirnya Tampil Bersuara Selepas Insiden FTX, Pemain Industri Mula Berhati-Hati! Ini Sebabnya!

565

Selepas kejatuhan FTX Sam Bankman-Fried, Gary Gensler SEC akhirnya tampil bersuara mengenai insiden kripto yang berlaku. Cawangan FTX A.S yang lain telah mendapat perhatian dan disiasat oleh SEC AS mengenai cara ia mengendalikan aset pelanggan. Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa sedang menyiasat hubungan antara FTX dan syarikat lain milik Sam Bankman-Fried. Penyiasatan dilaporkan tertumpu pada petunjuk sehingga krisis kecairan di bursa kripto.

Binance semalam telah memberi harapan dengan menyatakan kesediaan untuk memperoleh FTX namun pada hari ini telah membuat kenyataan bertentangan bahawa mereka tidak berminat untuk meneruskan pemerolehan FTX. Sementara itu, pengerusi SEC Gary Gensler bercakap mengenai senario semasa dalam pasaran kripto. Gensler berkata terdapat keperluan untuk perlindungan untuk pelabur kripto.

Pengerusi SEC berkata syarikat kripto telah diberi amaran. Beliau menambah bahawa SEC akan mengambil masa untuk mengumpul bukti dan fakta. Beliau menambah bahawa ramai pelanggan kehilangan wang dalam kripto. yang merupakan dunia yang sangat saling berkaitan dengan beberapa pemain tertumpu. Gensler menekankan tentang keperluan untuk perlindungan pelabur dalam industri. Beliau berkata kripto adalah bidang yang ketara tidak termaktub tetapi terikat dengan peraturan.

Sementara itu, Mike Novogratz, Ketua Pegawai Eksekutif Galaxy Digital, berkata episod FTX akan membawa kesukaran kepada syarikat kripto. Syarikat Novogratz dalam laporan suku tahunannya menyebut ia mempunyai sedikit pendedahan kepada FTX. Syarikat itu berkata ia memegang tunai dan aset digital dalam FTX, sebahagian besarnya sedang dalam proses pengeluaran.

Sebaliknya, harga Bitcoin (BTC) terus merosot ke paras $17K pabila pasaran bertindak balas terhadap berita bahawa Binance tidak lagi berminat untuk memperoleh FTX.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat