USDCAD Analisa Fundamental Harian 3 Aug 2015

49

Patrick Corrigan

Dollar CAD yang jatuh lebih 150 pips pada pagi New York, kembali memacu naik kembali ke paras tertinggi harian sekitar 1.3095 sebelum menutup 5 pips lebih rendah; selepas GDP Kanada menunjukkan penguncupan 0.2% berbanding jangkaan 0% dan penguncupan 0.1% pada sebelum ini.  Pada masa yang sama, kejatuhan terus harga minyak mentah terus memberati “loonie”.

Di pasaran komoditi, harga minyak mentah jatuh pada hari Jumaat kerana kebimbangan terhadap lebihan bekalan global meningkat; selepas ketua kartel pengeluar minyak ‘OPEC menyatakan tidak akan ada pengurangan dalam pengeluaran, walaupun kejatuhan dalam nilai Dollar AS telah meletakkan lantai pada harga.

Walau bagaimanapun, Abdullah al-Badri, Setiausaha Agung Pertubuhan Negara-negara Pengeksport Petroleum (OPEC) yang mencadangkan tidak akan ada pengurangan pengeluaran minyak di kalangan negara-negara anggota; telah berkata pada hari Khamis bahawa permintaan yang semakin meningkat akan menghalang kejatuhan seterusnya dalam harga minyak.

Trading anda masih belum konsisten? Mantapkan kefahaman Asas anda dalam teknikal dan fundamental analisis dengan memiliki Pakej Mudahnya Belajar Forex dari MoshedFX – Klik Sini untuk lihat Testimoni

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat