FTX Dalam Bahaya? Rizab Ethereum FTX Semakin Membimbangkan Di Tengah Isu Kecairan!

351

Masalah untuk pertukaran kripto FTX terus menghantui pasaran apabila Binance memutuskan untuk mencairkan pegangan FTTnya dan memproses pemindahan Bitcoin dan stablecoin. . Di samping itu, rizab Ethereum di bursa kripto telah jatuh ke paras terendah. FTX dan pengasas Sam Bankman-Fried cuba menyelesaikan isu dan menjatuhkan FUD.

Sementara itu, harga FTX Token (FTT) jatuh lebih 10% dalam tempoh 24 jam yang lalu. Rendah dan tinggi 24 jam untuk FTT ialah $21.73 dan $24.83, masing-masing.

Berdasarkan data dikeluarkan oleh CryptoQuant, rizab Ethereum (ETH) pertukaran kripto FTX jatuh hampir 300K dalam dua hari lalu. Pada masa ini, rizab ETH FTX ialah 108,246.43. Ia adalah salah satu daripada kejatuhan besar-besaran sejak November 2020.

Sementara itu, FTX berusaha untuk meningkatkan rizab Ethereumnya melalui anak syarikat dan pertukaran kripto lain. Berdasarkan data Nansen, Alameda milik SBF telah memindahkan 26,600 ETH kepada FTX dalam tempoh 24 jam yang lalu, baki ETH yang tinggal di Alameda ialah 9,325 ETH. Alameda juga telah menghantar sejumlah besar stablecoin dari bursa kripto lain ke dompet panas FTX.

Data PeckShieldAlert mendedahkan bahawa FTX mengalih keluar kecairan sebanyak 1,985 ETH daripada Gearbox Protocol. Selain itu, satu lagi firma SBF Blockfolio telah memindahkan 13,555 ETH kepada FTX.

Tambahan pula, FTX berhadapan kesukaran memproses pengeluaran Bitcoin kerana nodnya adalah terhad. Pengguna mengadu transaksi belum selesai selama hampir 5-10 jam. Penciptaan dan penebusan stablecoins juga telah perlahan daripada FTX. Pertukaran kripto menyalahkan bank atas kelembapan dalam penciptaan dan penebusan stablecoin.

Disisi yang berbeza, Ketua Pegawai Eksekutif Binance “CZ” mengumumkan rancangan untuk membuang semua pegangan FTX Token (FTT) dalam tempoh beberapa bulan akan datang, menyebabkan harga token FTT menjunam lebih 10% dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Kemeruapan meningkat pada token FTT kerana harga terus menunjukkan turun naik yang mendadak. Pada masa penulisan, harga FTT didagangkan pada $22.31, memulihkan beberapa kerugian awal. Token FTT telah jatuh ke paras terendah $21.73.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat