Ini Jangkaan Penganalisis Ekonomi Mengenai Minit Mesyuarat FOMC Awal Pagi Esok!

56

Kenaikan kadar dengan mendadak akan memberi kesan besar terhadap tahap inflasi dan pengangguran di AS. Presiden Fed Boston iaitu Eric Rosengren yang selalunya dovish mengenai kenaikan kadar juga bersetuju bahawa Fed perlu berhati-hati dalam membuat sebarang keputusan. Hal ini dibuktikan apabila kadar pengangguran jatuh kepada 4.6 peratus pada bulan November.

Dalam jangka masa terdekat, tiada mana-mana anggota Fed yang memberi jangkaan jelas terhadap kenaikan kadar bagi mesyuarat akan datang.

Sementara itu, salah seorang pakar ekonomi di Morgan Stanley & Co di New York berpendapat bahawa Fed tidak mungkin akan menaikkan kadar dengan terlalu cepat.

Ketua Fed Chicago iaitu Charles Evans mencadangkan agar Fed perlu menunggu sehingga inflasi mencapai sasaran sehingga 2 peratus sebelum mengambil keputusan untuk menaikkan kadar dalam mesyuarat kali ini.

Ketua Ekonomi di PNC Financial Services Group inc di Pittsburgh juga bersetuju bahawa Fed mungkin akan menaikkan kadar pada bulan Mac. Hal ini kerana Fed perlu menilai dan memberi lebih tumpuan dalam soal fiskal sebelum mengambil sebarang tindakan agresif.

Apa jua pendapat mereka, jangan lupa saksikan minit mesyuarat Fed pada pukul 3.00 pagi (Khamis) dan nantikan update dari kami!

Tandakan Event Penting Sepanjang Minggu Ini (3-6 Januari 2017)

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat