Inikah Peluang Untuk USD Meningkat Lagi?

492

Pergerakan pasaran bergerak tenang menjelang pengeluaran data jualan runcit Amerika Syarikat pada malam ini, dengan US dolar didagangkan stabil berbanding kebanyakan matawang utama.

Hasil perbendaharaan AS 10 tahun kembali jatuh di bawah paras 1.50%, mencerminkan kewaspadaan pelabur sebelum penerbitan bacaan jualan runcit.

Pasaran menjangkakan penurunan dalam penjualan utama, tetapi menunjukkan dalam ukuran teras yang menunjukkan perubahan sederhana susulan kelemahan yang dipamerkan sebelum ini.

Mengikuti perkembangan dalam pelan rangsangan infrastruktur oleh Presiden Joe Biden, rundingan bipartisan selanjutnya dijangka akan diadakan pada minggu ini setelah hanya sedikit kemajuan dibuat setakat ini.

Indeks dolar yang mengukur kekuatan dolar greenback berbanding sekumpulan matawang utama, diniagakan pada 90.46.

Sementara itu, matawang pound gagal mengekalkan peningkatan yang diraih susulan bacaan data pekerjaan UK yang memberangsangkan.

Jumlah pekerja dilaporkan meningkat pada bulan Mei susulan sekatan Covid-19 yang berkurangan di UK, dengan sektor perniagaan dibuka semula. Kadar pengangguran juga menepati jangkaan untuk menurun pada 4.7%.

Matawang berkaitan komoditi pula didagangkan lebih lemah berbanding dolar greenback, terutamanya dolar Aussie yang ditekan oleh laporan minit mesyuarat Reserve Bank of Australia (RBA) yang mengatakan masih terlalu awal untuk berbincang mengenai pengurangan pembelian bon.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat