Kebanyakan Bank-Bank Utama Sudah Sedia ‘Angkat Kaki’ Dari Kota London

80

Menteri Kewangan Perancis, Michel Sapin berkata pada Khamis bahawa keputusan Britain untuk meninggalkan Kesatuan Eropah tidak dapat menghalang bank-bank utama AS keluar dari London.

Senior di salah sebuah bank AS yang bertemu dengan Sapin pada minggu lepas mengatakan bahawa mereka tidak lagi mempertimbangkan proses keluar terbabit. Malahan, mereka sememangnya telah merancang untuk berpindah.

Sapin turut berakat dalam satu sidang akhbar bahawa beliau tidak mengetahui perancangan sebenar perniagaan di sana. Pun begitu, beliau dapat mengagak bahawa suatu perpindahan benua akan berlaku dari London.

Kata beliau lagi, akibat yang menggerunkan itu tidak dapat dielakkan lagi memandangkan Britain sudah mengambil keputusan untuk keluar dari referendum.

Dalam pada itu, kerajaan Perancis juga berhasrat untuk menarik keluar seberapa banyak perniagaan keluar dari Kota London dengan secepat mungkin.

Masa Depan London Selepas Brexit Terus Jadi Topik Hangat!

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat