Pakar Bitcoin Beri Amaran! Bitcoin Berpotensi Jatuh Ke Paras Lebih Rendah

767

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Satoshi Act Fund, Dennis Porter berpandangan bahawa harga Bitcoin akan menjadi “sangat rendah”. Pasaran kripto telah mengalami kejatuhan lebih teruk kerana US dolar menunjukkan pengukuhan yang ketara. Harga Bitcoin telah jatuh hampir 6% dalam 24 jam yang lalu dan lebih 8% dalam 7 hari yang lalu.

Porter juga mendedahkan bahawa ramai dalam kalangan pemain pasaran percaya keadaan ekonomi semasa tidak memihak pasaran kripto. US dolar terus mengukuh ke paras tertinggi 20 tahun. Bil Perbendaharaan 10 tahun AS juga bertambah kukuh dengan jangkaan pendirian agresif daripada Fed. Pengukuhan US dolar juga menyebabkan bursa saham S&P 500 dan NASDAQ 100 jatuh. Bitcoin, yang sangat berkorelasi dengan saham teknologi dan NASDAQ berasaskan teknologi juga menjunam.

Pengukuhan US dolar setakat ini tidak menujukkan indikasi bahawa ia akan surut. Laporan daripada Bloomberg menekankan bahawa pendirian Fed mungkin menjadi lebih agresif. Jangkaan bahawa pengerusi Fed Jerome Powell akan mengikut jejak langkah bekas pengerusi Fed Paul Volcker.

Jika Fed meneruskan pengetatan kuantitatifnya, US dolar berkemungkinan akan mengukuh lebih lanjut. Dalam ucapan Jackson Holenya, Powell menegaskan pendiriannya untuk meningkatkan nilai US dolar bagi melawan inflasi.

Pakar percaya bahawa penguasaan Bitcoin kini berada pada tahap sokongan. Jika BTC terus jatuh, ia mungkin pergi ke paras terendah yang melampau. Richard Heart, seorang pengaruh kripto utama, percaya bahawa Bitcoin akan jatuh kepada $11,000 sebelum sebarang pergerakan menaik.

Tumpuan pasaran tertumpu pada keluaran data CPI 13 September. Data CPI yang menggalakkan boleh mengurangkan tekanan ke atas the Fed.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat