Penjenamaan Semula Google Bard AI Raih Keterujaan Pasaran!

107

Pada hari Khamis, Google mengumumkan penjenamaan semula bagi Bard, chatbot dan pembantu kecerdasan buatan (AI)nya, termasuk aplikasi baru dan pilihan langganan. Bard, pesaing utama kepada ChatGPT OpenAI, kini dipanggil Gemini, nama yang sama seperti rangkaian model AI yang menggerakkan chatbot tersebut.

Google juga mengumumkan cara baru bagi pengguna untuk menggunakan chatbot: Mulai hari Khamis, pengguna Android boleh memuat turun aplikasi Android yang baru untuk Gemini, dan pengguna iPhone boleh menggunakan Gemini dalam aplikasi Google di iOS.

Penjenamaan semula dan penawaran aplikasi Google menegaskan komitmen syarikat untuk berkembang secara besar-besaran. Pendiri Alphabet Sundar Pichai menekankan komitmen syarikat terhadap AI semasa panggilan pendapatan syarikat pada 30 Januari. Pichai berkata beliau ingin menawarkan agen AI yang boleh menyelesaikan lebih banyak tugas bagi pengguna, termasuk dalam Google Search.

Perubahan Gemini oleh Google adalah langkah pertama menuju “membina pembantu AI sejati,” kata Sissie Hsiao, seorang ketua wakil presiden di Google dan pengurus besar untuk Google Assistant dan Bard, kepada wartawan dalam panggilan pada hari Rabu.

Google pada hari Khamis juga mengumumkan pilihan langganan AI baru, untuk pengguna yang ingin mengakses Gemini Ultra 1.0, model AI paling canggih Google. Akses itu berharga $19.99 sebulan melalui Google One.

Pelanggan Google One yang membayar langganan AI akan memiliki akses kepada kemampuan pembantu Gemini di Gmail, Dokumen, Google Sheet, Slides, dan Meet, kata eksekutif kepada wartawan. Google berharap dapat menyertakan lebih banyak konteks dalam Gemini dari konten pengguna di Gmail,

Pada masa akan datang, agen AI mungkin dapat menjadualkan perjumpaan berkumpulan dengan meminda kalendar setiap orang untuk memastikan tidak ada konflik, menempah perjalanan dan aktiviti, membeli hadiah untuk orang tersayang, atau menjalankan fungsi pekerjaan khusus.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat