Potensi Cerah Untuk Bersinar, Prestasi Chainlink Atasi Bitcoin & Ethereum!

271

Ketika ini, kebanyakan mata wang kripto mengalami kemerosotan apabila berlaku penurunan nilai yang kembali mengejutkan pasaran akibat situasi melibatkan FTX dan Binance berlegar dan menjadi pemacu arah pasaran.

Namun, sebelum kejatuhan semula ini berlaku, beberapa kripto tumpuan dilihat berjaya mencuri perhatian pelabur dengan lonjakan yang dipamerkan, antaranya Chainlink (LINK).

Jika dinilai, sejurus selepas menjunam memecahkan zon $5.29 pada bulan Mei, mata wang kripto LINK berjaya membuat pemulihan 75% dengan mendaki ke paras tertinggi $9.20 yang dicapai di awal minggu ini, berkemungkinan besar disebabkan oleh aktiviti wallet LINK sejak sebulan lalu.

Dilaporkan bahawa aktiviti kalangan para pelabur besar adalah salah satu sebab peningkatan harga tersebut berlaku dengan peratusan bekalan LINK yang dipegang oleh address melonjak 23% pada bulan November daripada 18.2% pada Mei.

Malah, kewujudan projek baharu iaitu “Chainlink Staking” turut membolehkan harganya melonjak tinggi lagi.

Hal ini berikutan kerana Sergrey Nazarov, co-founder LINK mengumumkan akan melancarkan pembaharuan tersebut pada bulan Disember yang mampu memberi impak positif kepada para pelabur.

Namun begitu, LINK menegaskan bahawa projek baharu tersebut hanya membenarkan pelabur yang layak atau terpilih sahaja untuk membuat staking ke dalam pool pada Disember ini.

Sementara itu, LINK baru-baru ini memaklumkan pada 3 November akan memeterai perjanjian bersama Seedify, peneraju inkubator launchpad bagi permainan DLT, non-fungible token (NFT) serta Metaverse.

Kerjasama bersama Seedify ini dikatakan akan membantu atau menyokong perkembangan ruang GameFi dan NFT melalui perkhidmatan oracle yang ditawarkannya.

Dalam pada itu, harga LINK menyaksikan keuntungan jangka pendek hasil daripada projek staking dan perjanjian tersebut, tetapi kini membuat penyusutan sedikit dengan berlegar-legar pada zon harga $7.30.

Manakala, Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH) menjunam secara drastik ekoran berita berkaitan exchanger kripto FTX yang menyebut bahawa ketua pegawai eksekutif Binance berhasrat menjual sejumlah pegangannya.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat