Starbuck Akan Menggunakan Matawang Crypto Sebagai Salah Satu Bentuk Pembayaran

764

Pengerusi Starbuck Crop, Howard Schultz mengeluarkan kenyataan bahawa beliau percaya matawang digital akan mendapat tempat dalam kalangan pengguna, tidak termaktub kepada bitcoin sahaja.

Menurut Schultz, Starbuck merupakan antara syarikat pertama yang menerima transaksi bayaran dalam bentuk telefon pintar. Kini Strabuck dalam proses untuk mengambil peluang yang sedia ada dengan menerima pembayaran dalam bentuk matawang crypto dengan menggunakan teknologi blockchain

Walaubagaimanapun, Schultz tidak pasti adakah bitcoin mempunyai potensi untuk menjadi matawang pada masa hadapan. Beliau lebih cenderung kearah teknologi blockchain terbaru yang mempunyai kelebihan untuk diterima pakai pada masa akan datang.

Schultz, Strarbuck tidak mempunyai perancangan untuk melancarkan bitcoin sendiri. Syarikat tersebut akan menerima pakai matawang crypto lain sebagai bentuk pembayaran.

 

Dapatkan siri belajar jana “INCOME DARI CRYPTO” yang akan ditunjukkan kepada anda step by step. https://belajar.moshed.com/crypto/

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat