Top Glove Tingkatkan Skim Persaraan Swasta Bagi Menyokong Kesejahteraan Pekerjanya

253

‘Macam KWSP, tapi Top Glove punya inisiatif kepada pekerjanya.’

Top Glove Corp Bhd akan mempertingkatkan skim persaraan swastanya (PRS) dengan melakukan kerjasama bersama penyedia perkhidmatan kewangan, Manulife Investment Management (M) Bhd, iFAST Capital Sdn Bhd dan UOB Kay Hian Wealth Advisors Sdn Bhd.

Dalam satu kenyataan yang dibuat oleh Top Glove, menerusi skim PRS Manulife syarikat boleh membuat sumbangan kepada pekerjanya melalui platfrom dalam talian bersepadu iFAST, yang mempunyai akses kepada rangkaian penuh siri PRS Manulife yang terdiri daripada dana PRS konvensional dan patuh syariah.

Tambahnya, sebagai majikan pilihan kepada tenaga kerja seramai 22,000 orang, adalah penting untuk syarikat menjaga kesejahteraan para pekerjanya dari segi kewangan untuk menghadapi tahun persaraan mereka kelak.

Pengarah urusan syarikat, Datuk Lee Kim Meow berkata peluang untuk pertumbuhan peribadi dan profesional, ditambah ganjaran serta imbuhan kompetitif seperti PRS adalah kunci untuk menarik dan mengekalkan pekerja.

Hujar beliau lagi, tawaran PRS serta polisi dan inisitif pekerja yang ditawarkan adalah selaras dengan 3 Matlamat Pembangunan Kelestarian (SDG) Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) iaitu menamatkan kemiskinan, memastikan kesejahteraan hidup dan promosikan gaya hidup terbaik di semua peringkat dan galakkan pertumbuhan ekonomi mampan.

Sebagai pengetahuan, Top Glove pertama kali perkenalkan PRS pada Februari 2016 dan sejak itu sudah menyumbang sebanyak RM12.55 juta terhadap skim tersebut.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat