Bursa Kripto Crypto.com Dalam Bahaya! Adakah Bursa Ini Bakal Ikut Jejak Langkah Bursa Kripto FTX?

245

Pasaran kripto global kini berada dalam keadaan yang penuh tidak pasti selepas kerutunhan bursa kripto FTX. Walau bagaimanapun, keadaan semakin membimbangkan apabila terdapat khabar angin kurang enak didengar berkenaan bursa pertukaran kripto lain, Crypto.com.

Berdasarkan laporan, terdapat penarikan besar-besaran oleh pelabur pada hujung minggu di Crypto.com. Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, Kris Marszalek mengakui bahawa pihak mereka alah mengendalikan transaksi $400 juta. Beliau menyebut bahawa pemindahan telah dihantar ke jenis akaun yang salah di bursa lain.

Telah tersebar di Twitter bahawa telah terdapat transaksi yang berjumlah besar iaitu transaksi besar memindahkan Ethereum bernilai $400 juta pada 21 Oktober 2022 oleh Crypto.com. Bukan itu saja turut terdapat bukti bahawa beberapa pemindahan lain antara platform kecil dan pertukaran lain berlaku. Sementara itu, Marszalek telah memberi jaminan bahawa ia dilakukan secara tidak sengaja dan token telah dipulihkan. Sementara itu, Marszalek telah memberi jaminan bahawa ia dilakukan secara tidak sengaja dan token telah dipulihkan.

Walau bagaimanapun, komen Ketua Pegawai Eksekutif Crypto.com gagal untuk mendapatkan semula keyakinan pelabur. Token asalnya, harga Cronos telah turun sebanyak 50% dalam tempoh 7 hari yang lalu. Ini datang sebagai ancaman besar kepada pasaran aset digital selepas kejatuhan FTX.

Jurucakap dari Crypto.com menekankan bahawa platform itu mencatatkan tahap aktiviti yang lebih tinggi. Bagaimanapun, beliau menegaskan bahawa aset adalah sepadan sepenuhnya dengan deposit pelanggan. Beliau menambah bahawa turun naik dalam aktiviti deposit dan pengeluaran tidak menjejaskan tahap perkhidmatan kami.

Harga Cronos telah turun lebih 10% dalam tempoh 24 jam yang lalu. Ia didagangkan pada harga purata $0.063848 sebelum kembali naik kepada $0.0709. Setakat ini token Cronos bernilai lebih $11.5 juta telah dialihkan daripada crypto.com.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat