Maaf, Harga Minyak Hanya Mampu Naik Setakat Ini

136

Berbeza dengan pasaran lain, dagangan komoditi hitam gagal memanfaatkan kejatuhan US dolar untuk melonjak lebih tinggi.

Niaga hadapan minyak mentah Brent hanya meningkat 0.9% pada Khamis selepas data inflasi Amerika Syarikat yang dikeluarkan mendorong penurunan greenback, manakala dagangan WTI AS pula menokok sekitar 0.6%.

Ini membawa dagangan minyak Brent didagangkan pada $93 setong, sementara WTI AS pada $86 setong pada sesi Asia hari ini.

Secara keseluruhan, penanda aras Brent berada di landasan untuk mencatat kerugian sekitar 4.7% dan WTI AS hilang kira-kira 6% pada minggu ini.

Prestasi yang kurang memberangsangkan ini menunjukkan bahawa kebimbangan terhadap permintaan global terus mempengaruhi pasaran minyak.

Laporan terbaru menunjukkan bahawa kes jangkitan Covid-19 di Beijing melonjak paling tinggi dalam tempoh lebih setahun membuatkan pelabur khuatir bahawa langkah sekatan akan dilaksanakan semula.

Seperti yang diketahui penutupan Covid-19 telah merencatkan ekonomi gergasi kedua dunia itu dan menjejaskan permintaan minyak dari China.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat