Rakyat Percaya Bahawa Kripto Bakal Gantikan Wang Fiat Dalam 10 Tahun?

2,545

Dalam tinjauan terbaru yang dilakukan di Rusia, kajian mendapati bahawa 14% rakyat Rusia daripada 1000 orang yang ditemubual percaya bahawa aset kripto seperti Bitcoin dan kripto lain akan menggantikan mata wang fiat dalam sepuluh tahun akan datang.

Berdasarkan laporan Nord News, penyelidikan tersebut dijalankan oleh Otkritie Bank, yang tersenarai dalam sepuluh bank teratas di negara ini.Seperti yang terdapat dalam penyelidikan, sebilangan besar orang percaya bahawa aset kripto berpotensi untuk menggantikan mata wang fiat.

Penyelidikan ini dilakukan dengan memberi tumpuan kepada golongan rakyat yang berada dalam lingkungan umur 18-65 tahun di seberang bandar utama di Rusia antara 12 April dan 16 April.

Empat dari sepuluh di ibu kota Rusia meramalkan bank akan disesuaikan dengan ekosistem digital ketika industri kripto terus berkembang dan maju.

Walaupun begitu kebanyakkan percaya bahawa aset kripto tidak dapat menggantikan mata wang tradisional. Hal itu agak mustahil untuk negara-negara di belahan dunia yang lain akan meninggalkan mata wang fiat.

Bitcoin berjaya cecah $54,749.41 dan Ethereum pula merekod nilai pada $2,710.16.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat