Ini Pendedahan Terbaru CEO Binance ‘CZ’ Mengenai Pelan Dana Pemulihan Pasaran Kripto!

1,138

Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng “CZ” Zhao pada hari Rabu memaklumkan bahawa dana pemulihan industri kripto telah menarik perhatian ramai pemain industri yang berpengaruh. Kenyataan ini dikeluarkan susulan kenyataan CZ pada hari Isnin yang mengumumkan rancangan untuk melancarkan dana pemulihan industri untuk membantu projek yang terjejas oleh krisis kecairan berikutan kejatuhan saingan FTX. Waima begitu, beliau tidak mendedahkan jumlah itu, CZ berkata butiran akan tersedia dalam tempoh dua minggu akan datang.

Dalam persidangan kripto pasaran global Abu Dhabi pada 16 November, Ketua Pegawai Eksekutif Binance “CZ” berkata beliau tidak mempunyai angka yang tepat mengenai dana pemulihan industri. Pelabur lain juga menunjukkan minat untuk menyokong CEO Binance dalam usahanya memulihkan pasaran kripto yang terkesan dengan keruntuhan bursa kripto FTX.

CZ juga tidak berminat untuk mengulas mengenai bursa kripto lain. Walaubagaimanapun, beliau mendedahkan bahawa butiran mengenai dana pemulihan industri kripto akan tersedia dalam tempoh dua minggu akan datang. Sementara itu, pengasas Tron Justin Sun, Huobi, dan pelabur Simon Dixon bakal mengambil bahagian dalam inisiatif CEO Binance untuk memulihkan pasaran.

“Pasaran kripto akan baik-baik saja.” Binance mempunyai rizab yang sihat dan akan memberikan dana yang mencukupi mengikut projek dan keperluan.

Ketua Pegawai Eksekutif Binance berkongsi pentas dengan Ketua Pegawai Eksekutif Galaxy Digital Mike Novogratz menjawab soalan seperti krisis FTX, rancangan masa depan Binance dan industri crypto di Abu Dhabi. Binance mengumumkan bahawa mereka telah menerima lesen Keizinan Perkhidmatan Kewangan (FSP) daripada Pihak Berkuasa Kawal Selia Perkhidmatan Kewangan Pasar Global Abu Dhabi. Lesen itu membolehkan Binance menyediakan perkhidmatan kepada pelanggan profesional.

Dominic Longman, pegawai eksekutif kanan di Binance Abu Dhabi, berkata lesen itu merupakan langkah penting untuk Binance di Abu Dhabi. Emiriah Arab Bersatu meneruskan pendirian progresif terhadap aset digital.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat