Pasaran Bitcoin Membimbangkan! BTC Gagal Kekalkan Prestasi Dagangan $20K!

223

Selepas Bitcoin kehilangan paras dagangan $20,000 pada hujung minggu lalu, BTC telah kekal terperangkap di bawah paras $20K sehingga hari ini. Dalam masa yang sama, kebanyakan altcoin juga dilihat tidak stabil pada skala harian kecuali Chainlink dan beberapa altcoin lain yang menunjukkan prestasi cemerlang dengan peningkatan 5%.

Bitcoin cuba mendapatkan semula tahap sokongan baru kembali pada 26 Ogos apabila ia melonjak kepada $22,000, paras tertinggi yang dikecapi dalam masa 1 minggu. Walaubagaimanapun, menakluki paras sokongan tidak kesampaian dan akhirnya mendorong BTC didagangkan lebih rendah.

Sejak hari minggu yang lalu, BTC telah kehilangan hampir $2,000 dan didagangkan di bawah $20,000. Bitcoin mula didagangkan di bawah $20,000 buat kali pertama dalam tempoh lebih sebulan dan mencatatkan paras terendah 7 minggu pada $19,500 pada 29 Ogos.

Melihat pada carta harian, harga telah disatukan dalam julat yang ketat antara $19,500 dan $20,500 sejak beberapa hari lalu, menunjukkan kurang momentum untuk berlaku pergerakan. Kawasan sokongan $20K diliha sebagai penanda aras. Jika lonjakan berlaku, ris purata pergerakan 50 hari dan 100 hari adalah i sekitar $23K dan tahap rintangan $24K akan menjadi paras penting untuk diperhatikan. Sebaliknya kejatuhan lebih lanjut boleh menghantar ke paras sokongan $17K. Penurunan pesat ke arah $17K dilihat sebagai satu bencana buat pasaran.

Altcoin turut cata kejatuhan yang besar dalam beberapa hari yang lalu. Ethereum merosot di bawah $1,500 baru-baru ini namun mula melantun kembali. Solana, Polkadot, Shiba Inu dan Tron juga mula didagangkan kukuh.

Akhir sekali, sentimen yang berlaku baru-baru ini adalah seorang pelombong menghantar 4,400 BTC kepada Binance. Ini nampaknya merupakan transaksi keempat terbesar daripada pelombong kepada bursa dalam dua bulan lepas. 4,400 BTC telah dipindahkan dari pelombong ke Binance. Urus niaga khusus ini datang daripada organisasi perlombongan BTC terkenal yang dipanggil Poolin.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat